lauantai 7. lokakuuta 2017

ALUEVALMENNUSTEN KATSASTUKSET; ISTUNTAA JA KOKOAMISTA

Viime viikonloppuna (30.9.-1.10.) treenattiin aluevalkkojen katsastuksissa Nipsun valvovan silmän alla! Valmennukset menivät kokonaisuudessaan tosi hyvin, kaikki tehtävät onnistuivat ja Kaapo yritti koko ajan parhaansa <3

nnuEnsimmäisenä päivänä eli lauantaina laitoimme Kaapolle ääntä eristävän korvahupun, sillä herra on herkkä kaikille ulkopuolisille häirijötekijöille, varsinkin kun taukoa Keisarinmäestä käymiselle oli 5kk :D Hupun myötä Kaapo on vähän hidas, mutta yleensä tasaisen ok, joten mielummin otin sen kun puolen tunnin sähellyksen yms. Aloitimme valmennuksen verryttelemällä itsenäisesti, jonka jälkeen teimme pysähdyksiä, peruutuksia ja voltteja. Heti tässä vaiheessa Nipsu pidensi jalustimiani kaksi reikää ja pyysi minua rentouttamaan jalan makaroniksi. Tässä oli kyllä haastetta ja on edellen :D Jalustimet tuntuivat kilometripitkiltä ennen kuin pääsin niihin "sisään" :D Verryttelytehtävien jälkeen siiryimme harjoittelemaan avoja sekä väistöjä itsenäisillä tehtävillä. Tein uralla avoja, keskellä sik-sak väistöjä sekä uralla väistöjä. Avoissa meinasi ensin tulla liikaa poikitusta, mutta Nipsun huomautuksen jälkeen sain pidettyä Kaapon suorempana. Väsitöt olivat hyviä, kunhan muistin johtaa ekat askeleet etuosan edelle. Muuten Nipsu kehui Kaapon sivuttaisliikkeitä!

Sivuttaisliikkeiden jälkeen Nipsu katsoi jokaiselta laukkaa, menimme ympyrällä ja volteilla Nipsun ohjeiden mukaisesti. Kaapon kanssa keskityimme siihen, että en jää itse puristamaan Kaapoa. Lisäksi keskityimme, että en kaadu sisälle, sillä tässä minulla on vielä paljon haastetta! En saa ulkopohjetta tarpeeksi rehellisesti läpi, joten vaistomaisesti lähden kaatumaan sisälle, kun yritän pitää Kaapon samalla voltilla. Treeniä ja lisää treeniä siis! Laukkojen jälkeen aloimme lopettelemaan, tein normaalin keventelyn loppuverkaksi.



Video lauantaista :)


Sunnuntaina teimme vaikeampia ja kokoavempia harjoituksia, joissa Kaapon piti olla koko ajan takaosalla ja etuosan kevyellä tuntumalla. Aloitimme neliöllä, jossa ravasimme sivut, siirsimme käyntiin ja teimme neljäsosan takaosakäännöksestä kulmassa. Hyvää kääntämisharjoitusta siis! Kaapo oli tässä tehtävässä hidas, vaikka huppua ei ollutkaan, mutta väsymys painoi jo eiliseltä. Tämän jälkeen teimme saman laukassa, laukassa kulma, käynti, laukka. Keskityimme eniten minun käsiini, että en laske niitä alas ja että pidän sisäohjan elävänä. Lisäksi kestityimme, että en Nipsun sanojen mukaan "lähde kiitolaukka-asentoon" nostossa sekä siirtymisessä käyntiin. Kaapo siirtyi ihan kivasti käyntiin, vaikka käynti oli hankala saada pyörimään heti, eli siirtyminen tuli töksähtävästi muutamaan otteeseen. Nipsu kiinnitti myös paljon huomiota oikean kierroksen heikkouteen, sillä varsinkin siinä me kumpikin kaadumme, Kaapo kaatuu sisälavan päälle ja ulkotakajalka jää sinne jonnekin. Ninpä nostimme sisälapaa ja teimme mm. uralla laukkasulkua ajatellen takaosan siirtoa sisään pienellä, lähes suoralla kaulalla ja etuosalla.


Oli kyllä oikein opettavaista päästä taas Nipsun oppiin! Tämän viikon (viikko 40) Kaapo sai vähän kevyempää ansaitusti <3

               Oletteko te olleet Nipsun valmennuksessa?


                                                                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!