maanantai 26. helmikuuta 2018

VALMENNUSTA

Kaapolle kuuluu tällä hetkellä tosi hyvää! Treenikausi on pysynyt hyvin käynnissä ja treeneissä on tehty paljon FEI:n juttuja. Viime viikon perjantaina olimme Ainossa Mervin valmennuksessa. Ravissa verryteltiin pohkeenväistöillä. Ura ratsastettiin reilusti seiniltä irti, sillä takaosaa piti väistättää ulos ja etuosan täytyi pysyä sisemmällä uralla. Tämä tehtävä oli varsin hyödyllinen, sillä sen avulla sain varamsti pohkeet läpi ja Kaapon suoruus korjaantui. Jo tässä tehtävässä sain huolehtia siitä, että ratsastin toisella jalall myös eteen. Kun sisäpohje väistätti takaosan ulos, täytyi ulkopohkeen huolehtia, että ravin tahti ja tempo pysyvät samoina koko väistön läpi. Itselläni kun on huono tapa unohtaa aina toinen pohje sivuttaisliikkeissä, jolloin ravi hidastuu ja takajalat lähes kävelevät.
Ihana Hanna Mntynen kävi yhtenä viikonloppuna kuvailemassa meitä, kaikki postauksen kuvat siis c. Hanna Mäntynen!



Kun väistöt alkoivat sujua, aloimme tekemään uralla sulkutaivutusta. Takaosan kuului siis siirtyä pois uralta ja ponin otsan piti osoittaa kohti päätyä. Tässä Kaapon ristikkäisaskeleet olivat hyvä, mutta taas sain keskittyä temmon säilyttämiseen. Lisäksi taivutusta sai olla enemmän, sillä välillä koko liikkeestä meinasi tulla pohkeenväistö. Yksinkertainen sulkutaivutus alkoi sujua, jolloin aloimme yhdistämään siihen muutakin!



Seuraavaksi siis menimme 1/3 pitkästä sivusta avossa, josta vaihdoimme sulkuun. Päädyssä teimme täsykaarron volttiosan, jonka jälkeen palasimme sulussa uralle. Tämä tehtävä sujuikin jo aika kivasti ja hyviä pätkiä tuli!



Laukkatyskentelyssä haimme ensin hyvän, pyörivän laukan mm. keskilaukkojen ja kokoamistn avulla. Kun laukka pyöri, alkoivat laukkatehtävätkin sujumaan. Teimme paljon temonvaihteluita ja täyskaartoja, joissa laukka muuttui joko vastalaukaksi tai myötälaukaksi. Vastalaukassa teimme samoja temponmuutoksia ja ne alkoivat sujua!¨

Lopputunnista teimme vielä ympyrällä laukkasiirtymisiä. Aluksi teimme muutaman askeleen välein laukka-käynti-siirtymisiä. Nämä sujuivat hyvin, joten vaikeutimme tehtävää pykälän ja teimme vastalaukka-käynti-siirtymisiä. Nämäkin sujuivat yhtä hyvin kuin myötälaukastakin, vaikka Kaapolle ne ovatkin vaikeampia! Tähän olikin sitten hyvä lopettaa valmennus.



Eilen tein treenin kotikentällä ja Kaapolla oli tosi paljon pakkasenergiaa, joten poni oli vähän vahva ja haastava. Tänään jatketaan kotitreenejä!

                             Mukavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!