keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

WINTER CUPIN FINAALI

Heti tähän alkuun haluan kiittää KTT Tekniikkaa kertaluontoisesta sponsorituesta, se auttoi taas todella paljon!


Mutta nyt itse postaukseen! Sunnuntaina 17.3. kisasimme Kaapon kanssa Tampereella Winter cupin finaalissa Ponien henkilökohtaisen ohjelman parissa. Murde ei valitettavasti näihin kisoihin päässyt mukaan, joten mentiin pelkästään Kaapon kanssa. Kisapäivä alkoi tavallista myöhemmin, sillä startti oli vasta 14.47. Itse olin kuitenkin tehnyt suuper löysän aikataulun ja tallille lähdimme jo 8.20. Lauantaina olimme jo illalla puhdistaneet nahkavarusteet, pakanneet ja pesseet poni jalat, joten aamulla oli enää letitys. 9.30 lähdimme kohti Tamperetta ja perillä olimme 12.00, joten ylimääräistä aikaa jäi reilusti :D No, mielummin tietysti näin päin!

C. Krista Rosten
N. 13.45 aloimme laittaa ponia kuntoon (poni varustettiin myös ihanalla uudella Horse & Riderin kisahuovalla, saimme tämän ihanan hevostarvikeliikkeen yhteistyökumppaniksi ihan lähiaikoina! <3)  ja 14.10 menin verkkaan. Verryttelyssä poni oli aivan mahdoton, Kaapo pelleili ja muka "säikähti" koko ajan jotakin, poni siis kuskasi minua ihan 6-0... :D No, eihän se nyt ollut kovin kivaa kisapaikalla. Niinpä yritettiin saada poni verkassa vaan kuulolle ja rauhoittumaan ja lopuksi Kaapo alkoikin jo olla ihan hyvä. Tehtiin aika paljon siirtymisiä (joita saa kyllä ensi kerralla tehdä vielä lisää), keskiaskellajeja ja muutenkin nopeita temponmuutoksia. Loppuverryttelyssä tehtiin myös yksi takari. Radalle mennesä pakka alkoikin taas hajoamaan ja heti aitojen sisäpuolella hätäinen vaihde meni päälle.
C. Krista Rosten


Rata oli siis tosi hätäinen (kuten Ypäjälläkin) ja ratsastin jotenkin huolimattomasti edelleen. Molemmat tervehdykset ja peruutusta edeltävä pysähdykset olivat vinot keskiravit eivät lähteneet kunnolla. Myös 8m ravivolteista tuli liian suuret, laukkavoltit kuitenkin olivat jo paremmat. Avot ja sulut eivät myöskään olleet parastamme, toinen sulku oli työläs ja toisessa Kaapo vähän vastusteli tuntumaa. Takarista tuli kuitenkin yhdeltä tuomarilta 6.5, joka oli ihan hyvä itse takariin nähden. Siinäkin poni kyttäsi tuomaria ja puski silloin pohjetta vasten. Lisätty käynti oli ihan okei, siitä 7.0. Keskilaukatkin olivat ihan hyvät, samoin toinen kaksikaarinen kiemuraura. Ensimmäisessä kaaret olivat vähän epäsymmetriset. Kaikki käynnin kautta vaihdot olivat töksähtävät ja pituushalkaisijalla poni ennakoi niissä pysähdystä.


Loppukommenteissa luki mm. "liikkuu melko hyvässä muodossa" ja "mukavia pätkiä". Myös taivutuksista huomautettiin, samoin kiireisyydestä. Prosentteja kertyi 63,288 eli kuitenkin enemmän kuin Ypäjällä. Poni oli kuitenkin tosi haastava radalla, joten siihen nähden ihan ok prosentit. Nyt kun saadaan poni kuriin niin radatkin toivottavasti paranevat! Jollain taitaa olla vähän kevättä rinnassa...

2 kommenttia:

  1. Olipa superkivasti kirjoitettu postaus, tykkäsin ihan älyttömästi! Tsemppiä kevääseen <3

    Pörheää Menoa

    VastaaPoista

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!