keskiviikko 17. tammikuuta 2018

POSITIIVISUUTTA PONIARKEEN

Näin keskellä talvea meitä väsyttää ja kaikki ärsyttää. Ponien ja hevosten liikutuskaan ei välttämättä meinaa maistua, varsinkaan ilman maneesia. Niinpä ajattelinkin jakaa teille vähän positiivista energiaa erään toisen bloggaajan inspiroimana!





"Ilman maneesia on kylmä ja kentän pohja on huono"


Varmaankin maneesittomille tallilaiselle yleinen lausahdus näin talvella? Kylmyyshän nyt on vain pukeutumiskysymys! Ajatelkaa, että nyt pääsee käyttämään kaikkia ihania tallitoppatakkeja ja raikas ilma piristää! Lisäksi hevosetkin tykkäävät raikkaasta ilmasta! Kenttien pohjien huonoudelle taas ei voi hirveästi mitään, toki kentää voi aurata, suolata yms. Huonoillakin pohjilla voi treenata ainakin käyntiä, joten seuraavalla kisakaudella juuri teidän ponin käyntinne on parempi kuin muiden! Lisäksi käynnissähän voi tehdä myös takareita ;) Hevosen kuntokaan ei pääse rapistumaan, sillä pitkäjänteisellä kävelyllä sen saa pidettyä vallan mainiona, eihän tämä talvikaan ikuisesti kestä!

"Maneesi on täynnä, joten ei sinne mahdu treenaamaan kunnolla"

Maneesitallilaisille taas tämä taitaa olla tuttuakin tutumpaa! Myös täydessä maneesissa pystyy tekemään yhtä paljon kuin muutkin, se vain vaatii vähän muiden huomioon ottamista! Ja jos ei siellä täydessä maneesissa tahdo treenata, niin sitten täytyy mennä aamuvirkkuna esimerkiksi myöhäisempin kouluaamuina treenaamaan aamulla! Se onkin sitten reippauskysymys ;)



"Flunssa iski ja ponia pitäisi treenata"

Näin talvella ties kuinka moni köhii ja aivastelee, joten flunssa ei ole mikään yllätys. Ponisi ei onneksi kärsi muutamasta vapaapäivästä tai vaihtoehtoisesti voit pyytää jonkin luottohenkilön liikuttamaan poniasi. Flunssan jälkeen onkin mitä ihaninta palata itse kunnon treeniin!

"Koulussa on kiire ja ponia pitäisi liikuttaa"

Koulukaan ei onneksi ole este treenaukselle! Vuorokaudessa on 24 tuntia, josta lepoon menee n. 1o tuntia. Sen jälkeen aikaa jää vielä 14 tuntia, josta maximissaan 8h menee kouluun koulumatkoineen (rippuu toki myös matkan pituudesta). Näiden jälkeen aikaa jää vielä 6h, josta läksyihin menee kenties maximissaan 2h. Niinpä aikaa jää vielä ruokailujen yms. jälkeen 3 tuntia ratsastamiseen! ;)




Näin lopuksi haluan sanoa, että nauttikaa jokaisesta hetkestä teidän nelijalkaisten kanssa, ne ovat kuitenkin mitä ihanimpia ja ratsastus on parasta, myös talvella! Toivottavasti saitte tällaisesta postauksesta jotakin inspiraatiota ja energiaa teidän poniarkeenne!

                 Positiivista loppuviikkoa juuri sinulle!



4 kommenttia:

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!