Dacapo

Täällä kerron vähän ystävästäni ja kilpakumppanistani Dacaposta eli Kaaposta!

Kuva Lappeenrannasta 2018, c. Tiia Käyhty

Oikea nimi: Dacapo de l'Aube
Kutsumanimi: Kaapo, Kaapeli, Suklaapoika... Rakkaalla lapsella on monta nimeä ;)
Syntymäaika: 1.6.2009
Rotu: Belgian Sport Horse
Säkäkorkeus: 148cm
Isä: FS Champion de Luxe
Emä: Krizette
Emänisä: Varello

Vuonna 2013 marraskuussa Kaapo sitten saapui meille. Tämä nuori, hämmentynyt pikkuherra. Kiltti ja ystävällinen. Alku ei todellakaan ollut helppoa (ei sillä että olisi nytkään, haasteitahan on aina :D), sillä Kaapo osasi hädin tuskin he:B asiat ja minä, pikkutyttö yritän tehdä jotain selässä. Nope. Heti onneksi saimme Kaapolle ratsuttajan, joka sitten alkoi kouluttamaan Kaapoa eteenpäin. Kävimme usein valmennuksissa, mutta sitten 2014 kesällä Kaapolta löytyi vanha hankosidevamma, joka alkoi oireilemaan. Sitä sitten paranneltiin ja lopulta 2015 kevällä minä pääsin ensimmäisiin kisoihini Kaapon kanssa. Sinä samaisena keväänä Kaapo kuitenkin ilmeisesti jäi piehtaroidessaan seinälle. Siitä sitten likamenttivaurio. Sitä paranneltiin sitten koko kesä 2015. 2016 päästiin aloittamaan kisakausi ihan hyvin, mutta eihän sitäkään sitten jatkunut pitkään, sillä poni päätti tulla allergiseksi niin pahasti, että näytti hyvin todennäköiseltä, että Kaaposta ei enää ponia tule. Siitäkin kuitenkin selvittiin!

Kuva kesältä 2018, c. Matilda Piispa

Luonteltaan Kaapo on varsinainen herrasmies! Tietysti ponimaisuus aina pilkistää, mutta muuten Kaapo on todella kiltti ja luottavainen <3  Se on luotettava ja puuhakas! Milloin mitäkin ottaa suuhunsa :D Ratsastaessa pieni mukavuudenhalu kuitenkin kuuluu Kaapoon, eikä mitään saa ilmaiseksi. Välillä en saakaan Kaapoa tekemään mitään kunnolla, kun en ole heti alusta sanonut kuka on pomo... :D Milloin seinästä olisi kiva ottaa tukea ja milloin taas voisi vain kiitää kuuntelematta mitään.

Kuva SM-kisoista 2018, c. Hanna Mäntynen                                                                                                                                                       Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!