tiistai 3. heinäkuuta 2018

LAIDUNLOMA JA PALUU TREENIIN

Meille kuuluu tällä hetkellä Kaapon kanssa ihan hyvää ja kisakauttakin on jatkettu (siitä tulossa erillinen postaus)! Ypäjän Poniderbyn jälkeen Kaapo sai seuraavan viikon ansaittua laidunlomaa ja itsekin olin alkuviikon pois maisemista. On niin ihana nähdä, miten poni nauttii täysillä elämästään!  Kisaviikon seuraavan viikon sunnuntaina jumppailin Kaapoa kevyesti ja yritin saada jumit auki ja ponin irtonaiseksi. Kaapo olikin todella jäykkä ja tahmea! Niinpä tein vain paljon eteen-alas-treeniä ja vastalaukkaa. Vastalaukka irrottaa lapoja ja kehittää tasapainoa, joten se oli hyvä liike tällaiseen jumppaukseen. En myöskään koonnut Kaapoa yhtään, sillä se olisi tuolloin ollut sula mahdottomuus! Keskityttiin paljon myös omaan istuntaani, nojaan nimittäin helposti taakse.

Kuva ennen valmennusta yli kuukausi sitten <3

Sunnutaita seuraavana maanantaina jatkoin aluksi jumppaa pitkillä taivutteluilla, josta vähitellen kokosin. Treenasin paljon sulkuja ja avoja sekä loppuun menin vielä sunnuntain ohjelman. Suluissa on ollut ongelmana, että vasen pohje ei mene tarpeeksi hyvin läpi, jolloin oikealle tehtävissä suluilla oikea lapa lähtee oikealle ja takaosa jää jälkeen. Niinpä haettiin pohkeet hyvin läpi (joka ei aluksi onnistunut ollenkaan), niin loppuun alkoi sujua! Ohjelmassakin tuli ihan hyviä pätkiä, mm. pysähdyksissä ja siirtymisissä, joten siihen oli hyvä lopettaa siltä päivältä!

Tämäkin on otettu joku aika sitten kür-treeneistä!

Seuraavana päivänä eli tiistaina jatkoin samoilla jutuilla, kuin maanantainakin. Kaapo tuntui heti alusta asti hieman paremmalta kuin maanantaina, Kaapo antoi vaikuttaa itseensä paremmin pohkeella sekä ohjalla. Aluksi suluissa oli jälleen vaikeuksia, mutta nyt ne paranivat aika nopeasti ja sitten saatiinkin tosi hyviä sulkuja! Ohjelmakin sujui vielä paremmin kuin maanantaina, joten jotain edistystä tapahtui!

Ja tämä taas on Poniderbystä, c. Peppi Siltala!

Keskiviikkona Kaapon ratsuttaja meni Kaapon ja poni oli superhyvä! Laidunjumit olivat ilmeisesti auenneet (ja toki ratsastajakin oli toooosi paljon parempi!)! Kaikki tehtävät sujuivat ongelmitta! Torstain ja perjantain Kaapo sai vapaata ja lauantaina tein viimeistelytreenin ennen kisoja. Kaapo tuntui jo paljon paremmalta, kun olin tarpeeksi päättäväinen, mutta pysyin silti rauhallisena. Niinpä lähdettiin ihan hyvillä mielin kisoihin!

2 kommenttia:

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!