maanantai 16. heinäkuuta 2018

LAPPEENRANNAN KISAT

Kisasimme Kaapon kanssa tosiaan 12.-14. päivä Lappeenrannassa Future cupin 3. osakilpailussa! Kisat olivat myös meidän molempien ensimmäiset kolmepäiväiset kisamme. Kaikkina kolmena päivänä oli todella kuuma ja useasti lämpömittari näyttikin yli 30c, joka teki tietenkin Kaaposta entistä väsyneemmän. Menimme myös kisapaikalle vasta torstaina, jotta poni ei turhaan stressaa yhtä yötä enemmän ja olisi pirteämpi ratsastaa.

C. Anni Plith
Torstaina aloitimme Ponien joukkueohjelmalla, joka onkin jo erittäin tuttu ohjelma meille! Kaapo oli heti verryttelyssä todella energinen ja liikkui hyvin. Verryttelimme n. puoli tuntia, joka oli sille päivälle hyvä aika. Haimme Kaapon kuuliaiseksi siirtymisillä ja kokosimme painoa takaosalle. Pidätykset olivat aluksi vähän hukassa, mutta muuten poni oli melko ok. Jopa sulut saatiin heti sujumaan, samoin takarit ja avot!


C. Oona Toura
Myös radalla Kaapo oli menevä ja kulki omalla moottorilla eteen. Ponia sai jopa pidätellä varsinkin laukkaohjelmassa :D Muutenkin rata oli sujuva ja rikkeetön! Suluissa Kaapo olisi saanut ottaa voimakkaampia ristiaskeleita ja toinen avoista ei ollut kovin hyvä. Takarit olivat ihan hyvät ja toisesta saatiinkiin seiskaa! Myös käynnin kautta vaihdot olivat hyviä, kun Kaapo jaksoi vielä pitää itsensä ryhdissä ja koottuna takaosalla. Niistä tuli pari kasiakin, johon olin tyytyväinen! Itse ratsastin tiet vähän huonommin, joten niistä tuli tietysti palautetta. Keskiaskellajit ja lisäykset olisivat jälleen olla vielä selkeämmät ja rohkeammat, niiden numeroskaala oli 6.0-7.0. Prosentteja kertyi 64,829 ja saatiin 4. sija (/14)! <3 Sijoitus tuli ihan yllätyksenä ja olin kyllä super tyytyvinen Kaapoon, joka paineli kokeneiden ponien seassa noin hyvälle sijalle! Tämä oli myös meidän toinen yhteinen kansallinen sijoitus!
Torstain radan jälkeen Kaapo sai mashit, jotta perjatainkin suoritukseen saisi energiaa ja jotta Kaapo saisi heti suoloja ja ravintoaineita palautumiseen. Illalla käytiin myös iltakävelyllä Matildan ja Matildan ponin Tompan kanssa, että poni sai vähän liikuntaa ennen yötä (Kaapo tosin veti häntä tötteröllä jotain arabiraviaan ja pelleili :D). Iltamössöihin laitettiin myös paljon elektrolyyttejä, jotta suolatasapaino palautuisi!

C. Anni Plith


Perjantaina oli vielä kuumempi päivä ja Kaapo oli pyörinyt jabapaikassaan (= ei ollut nukkunut kovin hyvin), joten heti aamukävelyllä poni oli hieman nuutuneen oloinen. Sama jatkui verryttelyssä, kun poni oli hidas avuille. Varsinkin sulut olivat aluksi haastavia, kun pohkeet eivät olleet täysin läpi. Loppun poni oli kuitenkin ihan super magea ja ravasi niin hienosti! <3

Itse radalla Kaapo oli jo väsynyt ja painoa oli liikaa etuosalla, jolloin varsinkin käynnin katta vaihdon kärsivat. Ensimmäisessä keskiravissa Kaapo rikkoi pari askelta laukalle, josta tuli kolmosta ja nelosta. Niinpä otin loput keskiravit ja lisäykset aika varman päälle, jotta toista nelosriviä ei tule. Unohdin myös peruutuksen, jolloin siitä tuli yhteensä -6 pistettä eli sekin vaikutti prosentteihin. Laukan latu myös kärsi väsymyksestä, joten varsinkin vastalaukka ei pyörinyt kovin hyvin. Yksi tuomari ei myöskään tykännyt yhtään, joten hänenkin näkemyksensä laski prosentteja melko paljon, Yhteisprosentteja saatiin 59,919%, kaksi tuomaria antoi kuitenkin yli 60%. Päästiin kuitenkin kür-päivälle, joka olikin koko reissun yksi tärkeimmistä tavoitteista!

C. Anni Plith

Perjantai-illalla Kaapon maha tuli kipeäksi ja pelättiin jo, että ei päästä lauantaille. Niinpä sitten kävelytettiin illalla Kaapoa tosi paljon ja onneksi vatsakipu laukesi! Illalla meillä oli myös soundchek ja ensimmäiseksi soundchekiksi meni ihan hyvin! Siellä siis kuunneltiin omaa kür-musiikkia ja laitettiin se sopivalle voimakkuudelle.

Poniystävät <3 C. Anni Plith
Lauantaina siis päästiin starttaamaan meidän ensimmäinen kür ikinä! Kaapo oli jo ihan super väsynyt ja verryttelystä alkaen oli painava kädelle ja hidas. Niinpä verryttelin vain 15min ja tein vain muutamat siirtymiset, avot ja sulut. Tässäkin ajassa poni ehti väsyä entistä enemmän, joka vaikutti tietysi rataankin.
Ensimmäiseksi küriksi rata oli ihan hyvä! Pysyttiin lähes koko ajan musiikissa ja kaikki tehtävät saatiin suoritettua suunniteluissa kohdissa. Kaapo oli aika paljon kädellä väsymyksen takia, joten poni oli vaikea ratsastaa. Prosentteja saatiin 64,408, yhdeltä tuomarilta taiteellisia jopa 70% ja toiselta yli 68%! Luokassa oli myös sama tuomari, joka ei pitänyt meistä lauantaina, joten hänenkin prosenttinsa laskivat yhteistulosta. Numeroskaala oli aika tasainen ja yhtään nelosia ei tullut! Lisäksi papereista löytyi paljon seiskaa!

Iltakävelyn tunnelmia! C. Matilda Piispa
Kokonaisuudessaan reissu oli todella opettavainen! Ensimmäisiksi kolmipäiväisiksi kisoiksi saa olla melko tyytyväinen ja päästiin menemään kür-ohjelmakin! Kiitos jälleen kaikille kisakavereille ja taustajoukoille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!