maanantai 15. lokakuuta 2018

SYKSYN KUULUMISIA

Ensimmäinen jakso koulussa on nyt suoritettu ja syysloma on alkanut! Koulussa on sujunut ihan hyvin, luokat ja opettajat oppi nopeasti! Kokeita on ollut paljon, joten niihin olen lukenut, joka on toki vienyt jonkin verran aikaa. Nyt kuitenkin niihin Kaapon kuulumisiin!






Aluemestaruuksien jälkeen jatkettiin n. viikko treenejä kohti joukkue SM-kisoja, mutta muutama päivä ennen kisoja suunnitelmiin tuli tahaton muutos, joten ne kilpailut jäivät Ratsastuskeskus Ainon osalta tänä vuonna välistä. Niinpä Kaapo sai jäädä ansaitulle lomalle kesän kisojen päätteeksi! On tärkeää, että poni saa kilpailukauden jälkeen kevyemmän jakson, jotta se pystyy palautumaan hyvin kaudesta. Vaikka kisakauden aikanakin pidetään välillä vähän kevyempää, siellä kuitenkin arvoin voi ottaa kunnon loman ponille väliin. Kaapo varsinkin stressaa tosi paljon kisoista ja ihan valmennuksistakin kotitallin ulkopuolella, joten ponille tauko teki oikein hyvää! Kaapo siis sai kahden viikon levon, jolloin tehtiin kaikkea muuta kuin kouluratsastusta! Kaapo sai olla vielä muutamia päiviä hetken aikaa laitumella (ihana, kun syyskuun puolivälissä oli sellaiset säät, että laidun ei ollut kurassa ja liukas tai pakkasta!) ja nauttia heinästä. Tämän kahden viikon aikana poni siis käveli paljon, hyppäsimme kerran pieniä esteitäkin (ja treenasimme vaihtoja esteen päällä, true esteponi!)! Kaapo oli ihan ïnnoissaan ja oli ihana nähdä, että lentävä suklaa nautti <3 Kävimme myös paljon maastoilemassa , ohjasajoimme ponia ja  vain hengailimme tallilla Kaapon kanssa yhdessä <3




Kaapon loman aikana kävin kaksi kertaa Mervin valmemmuksessa Murden kanssa! Murde käyttäytyi molempina kertoina super nätisti ja kiltisti (oli rauhallisempi välillä kuin Kaapo :D)  ja oli molempina kertoina aika hyvä ratsastaakin. Ensimmäisellä kerralla keskityttiin paljon siirtymisiin, taivutuksiin ja ¨vaihteisiin ja itselle oli kyllä rääkki mennä isoaskeleisella hevosella Kaapon jälkeen :D Toisella kerralla mentiin paljon keskiaskellajeja ja väistöjä. Koottiin myös paljon ja Murde oli oikein kiva! Tämä hevonen on niin opettavainen <3


Syyskuun loppupuolella Kaapo palaili treeniin kevyesti. Poni oli herkistynyt loman aikana paljon ja aluksi ratsastaessa itse jäinkin vähän liikaa kiinni. Aina lopputreenistä Kaapo oli kuitenkin ihan superhieno! Myös Milja läpiratsasti Kaapon ja sain Miljalta hyviä neuvoja <3 Samalla viikolla käytiin myös sänkkärillä nauttimassa syksyn ihanuudesta! Poni nautti viilettämisestä, vaikka pysyikin tosi hyvin käsissä eikä mennyt edes täysiä :D Niinpä jatkettiin hyvillä mielin treenejä ja keskityttiin koko ajan ponin energisyyteen ja meillä olikin hieman ongelmia, että poni tekee siirtymiset yms. kokoamatta :D Saatiin kuitenkin treenattua sitä hyvin ja Kaapo parani koko ajan!




Viikko sitten viikonloppuna eli 6.7.10. oli aluevalmennuksien katsastukset. Meidän osalta ne menivät ihan hyvin!  Poni oli varsinkin ensimmäisenä päivänä tosi energinen ja teki hyvällä mielellä tehtävät. Tehtiin paljon poniohjelmien juttuja eli käynnin kautta vaihtoja, sulkuja, avoja, takareita, pysähdyksiä, peruutuksia, vastalaukkaa jne. Keskityttiin tosi paljon omaan istuntaani ja siihen, että kantapäät ovat istunnan alla ja että jalat ovat rentoina, jolloin poniinkin  tuli heti iso muutos! Takareihinkin saatiin paljon hyviä vinkkejä! Toisena päivänä jatkettiin avoilla ja suluilla, mutta vaikeammilla tehtävillä. Tehtiin molempia ravissa sekä laukassa, mutta samalla siirrettiin taivutuksen linjaa. Avossa esimerkiksi aloitettiin uralla, mutta avon aikana muutettiin linjaa koko ajan samassa taivutuksessa, jolloin puolivälissä pitkää sivua olimmekin muutaman metrin uralta pois. Samaa tehtiin myös sulussa ja harjoitukset olivat tosi tehokkaita! Tarkoituksena oli koko ajan pystyä kontrolloida ponin liikettä ja sitä, että poni ei itse lähde ajautumaan suuntaan tai toiseen.




Viime viikolla jatkettiin treenejä normaalisti alkuviikko. Tiistaina ratsastin itse todella huonosti, mutta keskiviikon valmennus sujui paljon paremmin! Valkussa keskityttiin perusjuttuihin ja tehtiin keskiaskellajeja, sulkuja jne. Torstaina tulin itse kipeäksi ja vieläkin olen täällä vähän puolikuntoisena, mutta toivottavasti kuume ei enää nouse!


Eiköhän tässä ollut tältä erää kunnon life update-postaus, hyvää syysloma akaikille ja jos ei ole vielä alkanut, niin tsemppiä kouluun! Myös HIHS lähestyy (enää kolme päivää!) ja minä vietän siellä torstain Matildan kanssa <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!