torstai 28. marraskuuta 2019

RATAHARJOITUKSIA

Moikka! Tänään ajattelin jakaa teille vähän ajatuksia kaksista eri rataharjoituksista, joissa ollaan tässä vähän yli kuukauden sisällä käyty! Molemmat kerrat oltiin siis Ratsastuskeskus Ainossa. Ajattelin jo ensimmäisten jälkeen, että kirjoittelisin niistä blogiin, mutta lopulta päätinkin koota nämä yhteen.

Ensimmäiset olivat siis 20.10. ja näissä startattiin Ponien joukkueohjelma. Näihin lähdettiin ihan vaan hakemaan pitkästä aikaa rutiinia aitojen sisäpuolelle ja palauttamaan ponia vähän maanpinnalle. Tavoitteena oli siis korjata ja oikaista ponia, jos se yrittäisi ennakoida tai hölmöillä. Noh, näitä molempia se tekikin :D Tavoite kuitenkin täyttyi ja sain huomautettua ponille, miten siellä radalla taas toimitaankaan! Joskus on vaan tärkeätä unohtaa prosentit ja keskittyä siihen, että poni tekee kaiken eikä ennakoi. Hyviäkin pätkiä mahtui sekaan ja saatiin taas tietää paremmin, että missä mennään!
C. Tuulia Tyyskä

Radassa tuli siis luonnollisestikin paljon rikkoja, sillä ponilla meni muutamassa kohdassa hermo, kun ei saanutkaan tehdä oman päänsä mukaan :D Kaapo oli myös tosi jännittynyt, kuten yleensäkin Ainossa. Numeroskaala oli siis aika vaihteleva, 4.0-7.0. Lisäykset Kaapo teki aika kivastikin ja muutenkin raviohjelmassa tuli hyviäkin paloja. Ensimmäisessä laukkalisäyksessä poni alkoi pelleilemään, jossa tulikin sitten isompi rikko. Loppuosa laukkaohjelmasta olikin jo parempi! Prosentit jäivät tottakai aika alas, mutta se ei tällä kertaa haitannut yhtään!


C. Tuulia Tyyskä

Toinen kerta olikin viime viikon lauantaina eli 23.11. Näissä startattiin kür, sillä viime kerralla Ypäjällä poni laittoi sen ranttaliksi. Tällä kertaa tavoitteena oli saada tasainen rata ja kaikki tehtävät suoritettua sekä pysyä musiikeissa, lisäksi siinä samalla korjata ponia. Taas tavoite toteutui ja saatiin ihan kiva rata esitettyä! Kaapo kuitenkin jäi pohkeen taakse, sillä jälleen poni jännittyi.

Muutenkin radalla poni oli vähän löysä ja jäi vähän raskaaksi edestä. Pysyttiin kuitenkin aika hyvin musiikeissa! Jouduin kuitenkin vähän fixailemaan linoja musiikin mukaan, jolloin rata meni vähän "ajeluksi", eivätkä linjat olleet enää niin selkeitä. Kaikki tehtävät saatiin kuitenkin tehtyä ja poni oli kuitenkin ihan hyvä ratsastaa, vaikka ei parhaimmillamme oltukaan. Ihan hyvä fiilis siis jäi ja onneksi on hyvää aikaa treenata küriä! Prosentteja saatiin ~67% ja numeroita 7.5 asti.


Tässä siis vähän koostetta molemmista rataharjoituksista, nyt on onneksi talvi aikaa treenata ja hioa liikkeitä sekä ohjelmia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!