tiistai 6. elokuuta 2019

TUKIJOUKOT KILPARATSASTAJAN ELÄMÄSSÄ

Monet ovat varmaan huomanneet monien ratsastajien ja varsinkin kilparatsastajien (myös minun) Instagram-postauksissa esim. isoista kisoista tai vuoden lopussa tehtävässä postauksessa kiittävän tukijoukkojaan. Esimerkiksi minä kirjoitin PM:istä kertovan tekstin loppuun "Kiitos kaikille tämän reissun mahdollistaneille" ja SM:istä kertovan tekstin loppuun "Kiitos kaikille tukijoukoille". No, mitä nämä kaikki lausahdukset sitten oikeasti tarkoittavat? Joskus tätä saatetaan vähän syventää, esimerkiksi "Kiitos kengittäjälle, hierojalle, eläinlääkärille...", mutta tänään ajattelin syventää näitä sanoja vielä lisää.

Tukijoukkojen merkitys missä tahansa urheilulajissa on valtava. Ilman niitä kilpaurheilija ei pystyisi menestymään. Joskus se vain unohtuu. Kisahoitajan ansiosta ratsastaja pystyy keskittymään vain ja ainoastaan omaan suoritukseen. Oli se kisahoitaja sitten äiti tai kuka tahansa. Kisahoitaja auttaa hevosen kuntoonlaitossa, kävelytyksestä, auttaa verryttelyssä, huolehtii aikataulusta yhdessä ratsastajan kanssa jne. Hänen ansiostaan kilpailijan taakka kevenee huomattavasti.

Horse & Rider <3

No, entä sitten eläinlääkäri? Hänen ansiostaan hevosen suusta pidetään huolta raspaamalla ja rokotuksien ansiosta kilpaileminen onnistuu ja taudit pysyvät loitolla. Ja kengittäjä? Hänen ansiostaan hevosen kaviot pysyvät hyvässä kunnossa ja niille on juuri tietylle hevoselle kenkä. Ja hieroja? Ilman häntä hevosen lihaksisto menisi jumiin ja esimerkiksi toispuoleisuus tulisi pahasti esiin.

Master Dressage <3

Yksi kaikkein tärkeimmistä varsinkin meille nuorille on vanhemmat. Heidän ansiostaan koko harrastus on mahdollista. He auttavat ja hoitavat kulut, kyyditsevät tallille, valmennuksiin ja kisoihin ja muutenkin auttavat kaikessa mahdollisessa. On etuoikeutetussa asemassa, jos on tällaisessa tilanteessa. Toinen suuri apu on sponsorit ja yhteistyökumppanit. He saattavat esimerkiksi auttaa kuluissa, varustehankinnoissa, palveluissa... He helpottavat varmasti montaa ratsastajaa ja ovat yksi ratsastuksen mahdollistajista.

Ja äiti <3 C. Tuulia Tyyskä

Tuossa siis muutama esimerkki eri aloilta. Osalla on pienempi tehtävä, osalla suurempi. Mutta omalla tavallaan kaikki ovat todella tärkeitä. Kaikkien edellämainittujen lisäksi on tietysti tsemppaavat kaverit, mahdollisesti sukulaiset... Lista on pitkä. Ja joskus me ratsastajat unohdamme olla kiitollisia kaikesta tästä. saatamme vain jäädä valittamaan siitä, mitä meillä ei ole. Samalla unohdamme sen, mitä meillä on jo. Ja tukijoukot ovat auttaneet meitä saavuttamaan sen, mitä meillä jo on. Olimme sitten vasta ratsastusuramme alussa tai jo kokeneita aikuisia, meillä on aina olla syy kiitollinen tukijoukoistamme. Jos miettii, mitä meillä olisi ilman tukijoukkoja. Joillain vastaus voi jopa olla, että ei koko ratsastusharrastusta. Niinpä. Ja kuinka usein muistat kiittää heitä siitä? Huonosti menneen kisasuorituksen jälkeen vain valitetaan ja saatetaan jopa syyttää heitä epäonnistumisesta. Ja jos taas onnistuu, saatetaan ohimennen sanoa, että "Hei, kiitti avusta". Mutta mitä jos muistaisit olla edes vähän useammin kiitollinen heistä ja sanoa sen heille ääneen?

Tällainen postaus tällä kertaa, toivottavasti se herätti edes jotain ajatuksia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!