tiistai 15. lokakuuta 2019

VALMENNUSTA, VALMENNUSTA JA LISÄÄ VALMENNUSTA

Edit: Aikataulutus ei ollut jostain syystä toiminut, tämän oli siis tarkoitus tulla ulos jo viime viikolla, siksi ajankohdat ovat vähän hassuja :)

Ollaan Kaapon kanssa ollaan päästy todelliseen treenin makuun! Viime viikon Mervin valmennuksessa tehtiin paljon pätkiä poniohjelmista, mm. käynnin kautta vaihtoja ja paljon kokoamista. Koottiin ponia laukassa pienellä neliöllä, jolloin itse kulmat kokoavat. Näin pääsi ajattelemaan enemmän eteneenratsastusta koko ajan. Kaapo kokosikin aika hyvin ja oli kiva ratsastaa! Selkeästi silti huomaa, kuinka vasen laukka on meille molemmille vaikeampi. Ollaan molemmat ponin kanssa vinoja sinne suuntaan, jonka kanssa täytyykin tehdä koko ajan tosi paljon töitä. Ollaan myös testailtu tässä viime aikoina remonttiturpahihnaa, joka on oikeastaan ollut Kaapolle aika hyvä! Poni on sen kanssa tasaisempi suustaan ja herkempi kädelle. Tämä kädelle herkkyys oli aluksi aika haastavaa, mutta nyt siihenkin on jo tottunut! Loppuvalmennuksesta haettiin vielä super paljon liikettä irti Kaapon ravista ja oi vitsi, poni pisteli niin hyvin menemään! Oli niin ihana nähdä Kaapon nauttivan ja pistelevän menemään hienosti <3



Viikonloppuna oltiin myös aluevalmennusten katsastuksissa Stable Novassa, ensimmäistä kertaa Kiki Nybergin silmän alla. Saatiin Kikiltä paljon uusia ja erilaisia neuvoja! Ensimmäisenä päivänä eli lauantaina keskityttiin lähinnä perusratsastukseen. Tehtiin paljon siirtymisiä, ympyröitä, voltteja jne. Kiki halusi aktiivisen perusliikkumisen ja keskittyi korjaamaan suoruutta tosi paljon. Tehtiin ihan vaan siirtymisiä askellajista toiseen sekä ratsastattiin mm. keskilinjaa, siinäkin katosttiin suoruutta. Otettiin myös muutamia pysähdyksiä ja pohkeenväistöjä, pysähdykset eivät olleet tuona viikonloppuna meidän vahvuus. Kaapo pysähtyi molempina päivinä huonosti, en jotenkin saanut valmisteltua ponia niihin riittävän hyvin. Kiki keskittyi myös paljon siirtymisten laatuun.



Sunnuntaina ratsastettiin valitsemamme ohjelmat, mentiin Kaapon kanssa läpi ponien joukkueohjelma. Alkuun tehtiin verryttely Kikin avulla ja sen jälkeen jokainen sai mennä radan läpi, Kikin avustuksella. Kaapo oli verkassa vähän epätasaisempi edestä ja vähän väsyneen oloinen, ei onneksi kuitenkaan mitenkään pahasti. Itse rata oli ihan ok, paaljon korjattavia kohtia löytyy. Siirtymisten laatuun tulee kiinnittää paljon huomiota, lisäksi oikeassa sulussa vasen pohje ei ollut tarpeeksi hyvin läpi ja pysähdyksien kanssa tulee tehdä taas töitä. Lisäksi oikea takari ei onnistunut, takareita tehtiin myös lauantaina. Hyviäkin pätkiä onneksi oli, saatiin mm. pari kivaa käynnin kautta vaihtoa, toinen sulku oli tasainen, samoin toinen avo! Käynnin kautta vaihdoissa Kaapo helposti ottaa käyntiaskeleet pitkinä eikä pysy kasassa. Tämän kanssa onkin tehty jo paljon töitä, mutta paljon on edelleen edessä.


Kikiltä saatiin positiivistakin palautetta ja Kaapo jaksoi tsempata hienosti koko viikonlopun. Radan ratsastus teki myös pitkästä aikaa hyvää, sai taas vähän käsitystä, että missä mennään. toki näin treenikaudella kaikki on tosi keskeneräistä, mutta kuitenkin.

My love <3

Eilen käytiin sänkkärillä pitämässä hauskaa ja muutenkin poni saa tämän viikon ottaa ihan ansaitusti kevyemmin. Kaapo oli niiin tohkeissaan ja iloinen! Tuli niin hyvä mieli molemmille, poni rakastaa mennä kovaa ja on ihana nähdä se niin energisenä <3 Tämän postauksen kuvatkin ovat eiliseltä reissulta, toivottaavasti saadaan lähiaikoina lisää syksykuvia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!