tiistai 31. joulukuuta 2019

VUOSI 2019

Vuosi 2019 alkaa olla paketissa ja vaikka onkin super kiva päästä aloittamaan uusi vuosi (ja vuosikymmen) uusilla suunnitelmilla, on hyvä hetkeksi pysähtyä ja katsoa mennyttä vuotta. Kokonaisuudessaanhan vuosi 2019 on ollut aika huikea kaikin puolin, todella opettavainen ja vauhdikas. Paljon on ollut menoa ja meininkiä, joka on tietysti mahtava juttu. Joskus kuitenkin pitäisi ehkä vähän rauhoittua ja miettiä, että mitä sitä onkaan tekemässä. Meille suomalaisille on hyvin tyypillistä vain valittaa kiirettä, eikä malttaa rauhoittua ja vähentää jokaisen itse aiheuttamaa kiirettä. Syyllistyn tähän kyllä itsekin... No, joka tapauksessa, ajattelin tänään koota lyhyen koosteen joka kuukaudesta tänne blogiin! Myös Instagramistani löytyy julkaisu menneestä vuodesta, käykäähän lukaisemassa myös se!


Tammikuu: Tammikuun alussa Kaapo palaili rokotuslomaltaan eikä alkukuun treenit olleet mitään huippuja. Etsittiin uutta kuolainta, eikä mikään tuntunut olevan täydellinen ponille. Hyödynnettiin myös paljon lunta ja viikko-ohjelmiin kuului paljon hankitreeniä! Kaapo nauttii aina siitä niin paljon, että tämä teki ehdottomasti hyvää myös ponin mielelle. Tammikuun lopussa oltiin myös Lahassa Master Dressage Oy:n mahdollistamissa Anna Blomgrenin valmennuksissa ja koko viikonlopusta jäi niiiin hyvä fiilis! Anna oli ihan mahtava valmentaja ja sai ponista hienot puolet esiin, tämä oli kyllä super hieno tilaisuus!

Hankijumppaa! Pieni poni uppoaa :D

Helmikuu:  Helmikuu aloitettiin aluevalmennuksilla, jotka menivät meidän osalta ihan kivasti. Helmikuussa pääsimme myös muuttamaan kolmeksi viikoksi Lahaan ja saatiin pidettyä kunnon tehotreenijakso! Maneesi helpotti arkea huomattavasti ja saatiin ponin kanssa hyvä tatsi treeneihin. Helmikuussa avattiin myös kisakausi 2019 Winter Cupin 2. osakilpailulla niin Murden kuin Kaaponkin kanssa. Murden kanssa ei tuloksilla juhlittu, mutta mitään katastrofia ei kuitenkaan tapahtunut ja kokemusta saatiin huima määrä. Kaapo oli radalla vähän turhan vauhdikas, mutta teki ihan kivan ja tasaisen radan. Helmikuussa päästiin myös ensimmäistä kertaa Villen valmennukseen ja tämäkin oli tosi hieno mahdollisuus, Ville on edelleen osa meidän valmennuskuvioita!Murde <3


<33

Maaliskuu: Maaliskuun alussa treenit jatkuivat tuttuun tapaan. Pääsin myös Lahassa kokeilemaan Riku-hevosta, joka oli oikein opettavainen uusi tuttavuus. Päästiin myös osaksi ihanaa Horse & Rider tiimiä, kiitos vielä Marialle tästä tilaisuudesta <3 Rikun lisäksi pääsin ihanan Pipsu-suomenhevosen selkään, Pipsulla ratsastan edelleen säännöllisesti. Lisäski kisakausi jatkui, startattiin Kaapon kanssa Tampereella Winter Cupin finaalilla. Tälläkään kertaa emme olleet parhaimmillamme ja poni pääsi taas kipittämään radalla. Muutenkin alkuvuodesta poni oli aika usein aika tuhmalla tuulella.

Lahassa!

Ihana Horse & Rider osana tiimiä <3


Tampereen pikarata :D C. Krista Rosten

Huhtikuu: Huhtikuun alussa avattiin virallisesti ulkokausi ja arvatenkin poni oli erittäin vireä. Oltiin myös aluevalmennuksissa, siellä Kaapo oli ihan hyvä. Niiden jälkeen poni jäikin huoltotauolle, joten treenit jäivät vähemmälle. Pääsin kuitenkin treenaamaan Pipsun ja Rikun kanssa! Tauon jälkeen jatkettiin uudella energialla treenejä ja voi vitsi, poni oli niin hieno! Huhtikuun lopussa oltiin myös Ypäjällä Future Cupin 1. osakilpailussa. Ensimmäinen päivä meni ihan hyvin, prosentteja saatiin 63,5%. Toisena päivänä napattiin 5. sija reilulla 66% ja mikä parasta, saatiin kansainvälinen kvaali. Paras poni <3 Sunnuntaina poni staraili vielä kürista yli 68%. Niin mieleenpainuva viikonloppu moniltakin osin!

Maastoilua, poni nauttii!

Ja aluevalmennuksissa!


T-paitakelit <3

Ystävät <3

My superstar <3


Toukokuu: Toukokuun alkupuolen treeneissä sujui aika kivasti ja löydettiin uusia nappuloita ponista. Käytiin myös Kangasalan kansallisissa kisoissa starttaamassa poniluokka, Kaapo oli aika hidas radalla eikä esitetty parastamme, prosentteja saatiin reilu 65%. Käytiin myös Villen valmennuksessa ja loppukuusta olikin jo aika meidän ensimmäisille kansainvälisille kisoille. Ensimmäinen päivä ylitti kaikki odotukset, kun saatiin yli 67% ja 3. sija. Tämä oli niin huikea päivä ja olin moninkertaisen kiitollinen maailman parhaalle ponille, ei olisi voinut parempi kansainvälinen debyytti. Toisena päivänä jatkettiin vielä henkilökohtaisella ohjelmalla, poni oli jo tosi väsynyt. Prosentteja kertyi siis n. 66%.

Kisakausi jatkui! C. Mirella Ruotsalainen

Ihan huikea poni <3 C. Tuulia Tyyskä


<33 C. Monica Kinnunen

Kesäkuu: Kesäkuu alkoi Lahan kisojen yhteydessä järjestetyllä Kyra Kyrklundin klinikalla, jossa saimme kunnian olla Kaapon kanssa demoratsukkona. Kiitos vielä Master Dressage Oy tästä, oli ihan huikeaa päästä kouluratsastuksen kuningattaren silmän alle. Kesäkuussa suunnattiin myös Finnderbyyn, jossa kisattiin kaksi päivää helteisissä merkeissä. Ensimmäisen päivän joukueohjelma oli ihan hyvä, prosentteja saatiin ~67%. Toisena päivänä kürikin oli ihan ok, siitä prosentteja aika sama kuin joukkueohjelmasta. Helle ei ponia näissä kisoissa painanut ja Kaapo pysyi virkeänä molemmat päivät! Finnderbyn jälkeen otettiin ponin kanssa rennosti ja nautittiin täysillä kesästä. Kesäkuun lopussa olikin jo lähtö kohti Tanskaa ja PM-kisoja! Oltiin siis 1. varasijalla ja varasijoilla olevat pääsivät kilpailemaan henkilökohtaisista sijoista. Tämä reissu oli niiin huikea ja opettavainen! Ihan huippua, että oli mahdollisuus lähteä mukaan. Kaksi ensimmäistä päivää menivät aika kivasti ja päästiin PM-finaaliin! Muistan vieläkin tuon hetken; startin jälkeen oltiin menty ponin kanssa tallialueelle ja laittelin siinä rauhassa tavaroita paikoilleen jutellen muille. Sitten äiti vaan toteaa katsoen Equipea, että "Te pääsitte finaaliin!". Finaali oli aikamoinen farssi kaikin puolin.

Kyran klinikka! C. Monica Kinnunen

Finnderbyn helteet, c. Emma Sainio


Tanskassa! <3


Ponikaverit <3

Heinäkuu: Heinäkuun alussa päästiin turvallisesti Suomeen. Hetken poni sai kevyempää, mutta sitten pitikin jo jatkaa treenejä kohti SM-kisoja. Ne olivat melkoinen katastrofi meidän osalta, Kaapo oli tosi väsynyt eikä oltu lähelläkään tasoamme. Finaalipaikka kuitenkin saatiin, mutta eipä niistä oikein muuta kerrottavaa olekaan. Niiden jälkeen poni pääsikin ansaitulle lomalle ja kunnolla laitumelle!

SM, c. Emilia Aalamäki

Elokuu: Elokuussa palailtiin hiljalleen treeniin ja laitettiin koko pakka uusiksi. Lähdettiin korjaamaan omaa istuntaa, Kaapon liikkumista ja molempien suoruutta ihan huolella. Käytiin paljon valmennuksissa. Lisäksi loppukuusta pääsin ihanan Kastello-vuonohevosen selkään arvontavoiton johdosta!

Syyskuu: Syyskuussa ahkera treeni jatkui ja suoritettiin myös riimuhaaste! Oli kyllä kivaa :D Pääsin myös Lahassa Tollo-hevosen selkään ja Tollokin on yhä hevoskuvioissa mukana säännöllisesti! Syyskuun lopussa oli myös aluevalmennusten katsastukset, oltiin myös ensimmäistä kertaa Kiki Nybergin silmän alla. Meidän osalta katsastukset menivät ihan kivasti ja varsinkin sunnuntaina poni teki kivojakin pätkiä.

Kiltti jätti, Tollo <3

Lokakuu: Lokakuussa pidettiin hauskaa peltoilun merkeissä ja ai että poni nautti! Treenit jatkuivat normaalisti. Pääsin myös Mervin Rex-hevosen selkään! Rex oli niin hieno ja opettavainen! Oltiin myös Ainossa rataharkoissa starttaamassa joukkueohjelma, sain korjattua ja oiottua ponia, kuten tarkoitus olikin. Rikkoja luonnollisesti tämän takia tuli, mutta se ei tällä kertaa haitannut. Pääsin myös Ville-ponin selkään arvontavoiton ansiosta!

<33

Syyskuvaukset, c. Senna Raiski

Marraskuu: Marraskuu aloitettiin Winter Cupin 1. osakilpailulla Ypäjällä! Kaapo oli radalla aika hyvä! Prosentteja kertyi 65,5% ja saatiin 2. sija. Toisena päivänä kürissa poni laittoi ihan ranttaliksi varsinkin laukkaohjelma. Tämä oli siis meidän ensimmäinen kerta uuden kürin kanssa! Marraskuussa oltiin myös aluevalmennuksissa. Ne eivät olleet suuri menestys meidän osalta, mutta hyväkin pätkiä tuli. Käytiin myös Ainon rataharkoissa starttaamassa kür, niissä saatiin jo mentyä ohjelma enemmän ajatuksella läpi! Marraskuun 27. päivä tuli myös 6 vuotta täyteen Kaapon kanssa <3

Winter Cup

Joulukuu: Tässä kuussa ei ole mitään ihmeempiä tapahtunut, oltiin kuun puolivälissä aluevalmennukissa. Nämä menivät ihan hyvin meidän osalta! Nyt on myös joulu ohi.

Aluevalmennukset, c. Tuulia Tyyskä

Hyvin tapahtumarikas vuosi siis takana ja paljon hienoja kokemuksia mahtui mukaan! Epäonnistumisia ja epätoivon hetkiäkin mahtui mukaan, mutta se kuuluu tähän lajiin. Kiitos kaikille mukanaolleille ja erityisesti maailman parhaalle ponille, jonka kanssa saan kokea kaiken <3 Nyt kohti ensi vuotta ja uusia tavoitteita ja muutosten tuulia! Oikein hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta kaikille, tehdään ensi vuodesta mahtava! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!