perjantai 21. helmikuuta 2020

KISAKAUDEN 2020 AVAUS

Mistähän sitä sitten aloittaisi... Helmikuu on jo reilusti loppupuolella ja nyt kirjoitan vasta tämän vuoden (ja vuosikymmenen!) ensimmäistä postausta tänne blogin puolelle :D Koko alkuvuosi on ollut melkoista hulinaa ja kiirettä, joten erityisesti blogille ei ole ollut yhtään aikaa. Toki Instagramissakin olen ollut melko hiljainen, mutta se asia on jo parantumaan päin! Aina kisakauden alkaessa saa lisää kuvia, niin on julkaistavaa :D Yritän nyt kuitenkin saada tämän bloginkin päivittelyn takaisin säännölliseksi!

C. Annika Mäki

Alkuvuosi oli Kaapon kanssa melko hankala, sillä meidän oma satula oli joulukuun puolivälistä ihan tammikuun loppuun asti huollossa. Niinpä jouduttiin tyytymään moniin varasatuloihin, jotka eivät istuneet ponille. Tämä tietysti vaikutti Kaapon ratsastettavuuteen ja liikkumiseen. Nyt on onneksi taas oma satula takaisin ja vitsi mikä muutos poniin tuli heti! Avattiin myös viime sunnuntaina kisakausi Ypäjällä Winter Cupin 2. osakilpailussa Ponien joukkueohjelmalla! Ajattelin tämän päivän postauksessa kertoa vähän näistä kisoista.

Poniluokka oli poikkeuksellisesti vasta illalla ja starttasin vielä ihan luokan lopussa. Starttini oli siis vasta 19.01 eli ainakaan ei ollut kiire aamulla :D Tallille lähdettiin kuitenkin jo yhden aikoihin ja kohti Ypäjää 14.45. Perillä meitä odotti kaatosade ja myrskytuuli, jossa sitkeästi laitettiin poni kuntoon :D Onnea on kiltti poni <3 Verryttelyyn mentiin tunti ennen starttia eli n. 18.00.

C. Annika Mäki

Kaapo oli aluksi aika jännittynyt. Itse verryttely oli Ypäjähallissa ja rata Opistohallissa, yleensä ollaan oltu koko aika vain yhdessä hallissa. Ypäjähalli on ollut aina vaikeampi paikka ponille, joten aluksi lähinnä jumppailin Kaapoa ja yritin saada ponin hengittelemään. Se onnistuikin ja Kaapo tuli paremmaksi! Aloitettiin siis ottamalla kaikki askellajit läpi pidemmällä tuntumalla ja lähinnä keskityttiin ponin suoruuteen. Varsinaisessa työskentelyssä otettiin kaikki radan tehtävät, mm. vastalaukat, takarit, avot, sulut, käynnin kautta vaihdot jne. Kaapo oli vähän hidas jalalle, mutta liikkui kuitenkin energisesti eteen. Ennen hallin vaihtamista herkistettiin vielä ponia tosi nopeilla siirtymisillä. Niitä käytetään muutenkin tosi paljon osana työskentelyä, sillä niissä Kaapo joutuu oikeasti olemaan hereillä ja pääsee heti huomauttamaan, jos poni jää pohkeen taakse. Tunti oli kuitenkin verryttelyksi Kaapolle liikaa, 45min olisi riittänyt. On aina niin vaikea arvioida, mikä on hyvä aika millekin päivälle...

C. Leena Kahisaari

Itse rata oli tosi tasainen eikä varsinaisia rikkoja tullut. Viimeinen silaus jäi kuitenkin puuttumaan, enkä saanut Kaapoa tarpeeksi napakaksi. Tällöin ponista ei tullut kaikki power ulos ja rata jäi vaisun näköiseksi. Tervehdykset olivat ihan ok, alkutervehdys tosi hieman hätäinen. Molemmissa avoissa Kaapo oli lähdössä sulkuun, jolloin linja oli epätasainen. Toinen oli kuitenkin parempi, niistä saatiin 6.0-7.0. Juurikin tuo linja laski pisteitä ja vasemmassa avo ei muutenkaan ollut yhtä hyvä, kuin oikea. Oikea sulku oli vasenta hankalampi (as often the case), mutta sekin oli jo parempi. Suluista saatiin aika samat pisteet, kuin avoista. Keskiravi ja lisätty ravi olivat ihan hyviä, mutta niistäkin olisi saanut vielä näyttävämmät. Niistä saatiin 6.5-7.0 ja useampi 7.0, joka on edistystä viime vuoteen! Käynnissä poni hitaus näkyi eniten, oikean takarin Kaapo astui ulos. Vasen oli parempi, mutta vähän laiskahko. Itse lisätty käynti oli ihan hyvää, mutta tarmokkuutta olisi voinut olla enemmän, siitä 6.5-7.5.

Laukkaohjelmassakin laukka jäi vähän takaa hitaaksi, eikä ollut tarpeeksi "pomppivaa" ja "kevyttä". Keskilaukassa ja lisätyssä laukassa poni olisi mielellään heittänyt itsensä vinoksi, joten en uskaltanut pyytää niitä kovin rohkeasti, niistä siis 6.0-7.0. Käynnin kautta vaihdot olivat pääosin hyvät ja niiden numeroskaalakin oli 6.5-8.0. Laukka pysyi kuitenkin pyörivänä koko ohjelman. Muutenkin Kaapo liikkui koko radan läpi "omilla jaloilla". Ponin hitaus on ollut aikaisemminkin ongelma Kaapon jännittyessä, mutta enää se ei vaikuttanut ponin tempoon. Prosentteja saatiin siis 66,176% ja oltiin 5/13 eli ensimmäisiä ei-sijoittuneita. Heti radan jälkeen oli tosi pettynyt fiilis, sillä olin odottanut radalta enemmän.

C. Leena Kahisaari

Loppukommenteissa luki mm. "tasapainoisia vaihtoja käynnin kautta" ja "pääosin huolellista työskentelyä" sekä "melko hyvä tahti". Valmistelua ja huolellisuutta toivottiin lisää, samoin keveyttä etuosaan.

Nyt on kisakausi 2020 avattu! Vaikka ei ollutkaan meidän päivä, teki kuitenkin hyvää ratsastaa pitkästä aikaa rata. Nyt treenataan tosi kovaa kohti seuraavia kisoja, jotta palataan taas radoille entistä ehompina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!