perjantai 26. tammikuuta 2018

ALKUVERKKAA

Alkuverryttely on iso osa ratsastusta, isompi kuin moni luuleekaan. Sen avulla ehkäistään hevosen revähdyksiä ja ohjataan se optimaaliseen työskentelyyn. Tänään ajattelin kertoa teille vähän alkuverryttelyn saloista (muistakaa, että olen itse kokenut nämä jutut hyödyllisiksi, nämä siis eivät välttämättä toimi kaikille samalla tavalla, en myöskään ole ammattilainen)!

Reipasta ravia pidemmässä muodossa! C. aaveen.net

Alkuverryttelyssä siis kirjaimellisesti verrytellään hevonen ja lämmitetään sen lihaksia. Samalla haetaan hevonen avuille, jotta alkuverryttelyn jälkeen voidaan aloittaa sujuvasti ns. päätyöskentely. Alkuverryttely mennänkin usein hevoselle mukavassa muodossa ja aika reippaassakin tempossa. Eteen-alas-tyyppinen verkka sopii ainakin Kaapolle! Jotkut hevoset toki täytyy aluksi pitää hieman lyhyemmällä kaulalla ja jotkut toiset taas venyttävät pään lähes polvien väliin jne.


Ja takajalat alle ;) C. aaveen.net


Itse aloitan ratsastuksen aina käynnissä hieman pidemmällä ohjalla ja etenevässä tempossa. Taivuttelen Kaapoa ulos ja sisään kumpaankin suuntaan, jotta saan heti aluksi alleni notkean ponin. Tämä harjoitus myös omalla tavallaan suoristaa hevosia, jos muistaa pitää lavat omilla paikoillaan ja huolehtia takaosan sijainnin ;) Kaapon siis ollessa käynnissä taipuisa, nosta kevyen ravin. Teen ravissa saman työn, vaikkakin vähän loivemmilla taivutuksilla. Samalla saatan myös pyytää vähän temponvaihteluita, suorilla urilla vähän reippaammin, päädyissä pienempää raviaskelta yms. Samalla teen myös suuria ympyröitä, jotta varsinkin sisäkylki taipuu.

Askel venymään! C. Meeri Laakso


Hölkkäilyjen jälkeen nostan yleensä laukan. Laukkailen Kaapon yhä ollessa hieman pidemmässä muodossa ihan ympäri kenttää. Välillä nosen jopa kevyempään istuntaan, jotta saan varmasti Kaapon hyvään tempoon ja lavat auki. Laukkaan molempiin suuntiin, jonka jälkeen hidastan ravin kautta käyntiin ja otan ohjat kunnolla käteen. Tästä jatkankin sitten siirtymisillä!

Rento poni <3 C. Meeri Laakso


Tällainen on siis minun ja Kaapon tyypillinen alkuverryttely! Aika rento siis, mutta samalla hyödyllinen. Lisäksi tässä lämpenee ratsastajakin, joten kumpikin pystyy sitten tekemään oikein kunnolla hommia! ;) Toivottavasti tykkäsitte tällaisestakin postauksesta!



                         Ihanaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!