perjantai 9. maaliskuuta 2018

ARKIPOSTAUS

Vihdoin viikonloppu! Arkipäivät ovat olleet todella hektisiä ja kiireisiä koko viikon, joten sen takia en ole edes ehtinyt miettiä istahtamista koneelle ja blogin avaamista. Nyt vihdoin kuitenkin on perjantai ja hetki aikaa hengähtää ja kirjoittaa tänne. Ajattelin siis tänään koota koko viikon touhut yhteen koosteeseen ja kertoa päivä päivältä. Kirjoitinkin jo tämän saman viime viikosta sunnuntaina ja olin ajatellut ajastaa sen tiistaille, mutta tallennus ei ollut jostain syystä toiminut ja lähes kaikki tekstistä hävisi tuhka tuuleen. Niinpä nyt istun tässä uudestaan ja kirjoitan samaa postausta toista kertaa, eri viikosta kuitenkin.

Ihana Hanna Mäntynen kävi kuvaamassa meitä muutama viikko sitten, kaikki postauksen kuvat on siis ottanut Hanna Mäntynen <3




Maanantai
Maanantaina koulu alkoi vasta 8.55, joten tein aamutoimet rauhassa, joiden jälkeen suuntasin kouluun. Koulussa oli ensimmäisenä ruotsia, jossa jatkoimme edellisellä viikolla aloittelemaamme kappaletta. Seuraavana oli vuorossa ympäristöoppia, jossa tällä hetkellä on käsittelyssä elämänvaiheet ja biologia, puhuimme mm. ystävistä ja perheestä. Äidinkielessä kävimme läpi aloittelemaamme kertomusta ja sen jälkeisessä yhteiskuntaopin tunnilla meillä oli koe. Aiheena oli mm. oikeudet ja velvollisuuden ja koe meni oikeastaan aika hyvin.

Koulun jälkeen suunnistin iskälle, jossa iltapäivä menikin sitten läksyjä tehdesssä ja lukiessa. Lopulta äiti haki minut kotiin syömään, jonka jälkeen lähdimme tallille. Kaapolla oli vuorossa kunnon koulutreeni kotikentällä ennen tiistain valmennusta!

Kaapo oli ratsastaessa aika hyvä. Peruutuksesta laukannostot sujuvat yllättävän hyvin ja loppuun saatiin myös edes jonkinnäköisiä takareita. Avoissa keskityimme, että takaosa ei lähde väistämään ja suluissa haimme hyvän taivutuksen ja loppuun asti säilyvän etenevän ravin. Tallin jälkeen suuntasimme kotiin iltapuuhiin ja nukkumassa olin n. 20.45.






Tiistai
Tiistaina koulu alkoi 8.08, joten aamutoimet sai tehdä astetta ripeämmin. Ensimmäisenö aineena oli matematiikkaa, joka sujui tosi hyvin! Myös kaksoistunti historiaa Ruotsin suurvallasta oli mukiinmenevä. Sen jälkeen jatkoimme teknisen työn kaksoistunnilla ja päivän päätteeksi oli vielä englantia. Viimeisen tunnin jälkeen jäin luokkaan syömään eväitäni, sillä äiti haki minut kahden jälkeen, jolloin suuntana oli valmennus.

Valmennus sujui vaihtelevasti. Kaapo oli vasempaan kierrokseen hirvittävän vino! Aloitimme verryttelyn jälkeen keskilaukoilla. Ne eivät tietysti Kaapon poikittelun takia onnistuneet, joten suoristimme ponia laukka-avoilla. Lopulta palasimme keskilaukkoihin, jolloin ne sujuivat edes asteen paremmin. Tästä jatkoimme käynnin kautta vaihdoilla, jotka sujuivat lopulta ihan hyvin. Lopuksi treenasimme takareita, joihin saatiin ihan hyvä askeleita. Tähän lopetimme ja suuntasimme tallin kautta kotiin. Nukkumassa olin aika samoihin aikoihin kuin maanantainakin.



Keskiviikko
Keskiviikkonakin koulu alkoi 8.08, mutta sitä enen kävin koulun liikuntasalissa venyttelemässä omien polvikipujeni takia. Availin paljon lonkkia ja rullailin. Tämän jälkeen suuntasin englannin tunnille, sieltä matematiikan tunnille, uskonnon kertaustunnille sekä äidinkielen kaksoistunneille. Päivän päätteeksi oli vielä kaksoistunti kuvataidetta, jonka jälkeen menin jälleen iskälle.

Iskällä tein koko iltapäivän läksyjä. Kaapolla oli tänään kävelypäivä ja ihana äitini kävi Kaapon kanssa kävelemässä maastossa, kun itsellä flunssa pukkasi väsymyksellä ja pääkivulla. Sillä aikaa itse tein loput läksyt ja ulkoilin hieman kissan kanssa. Nukkumaan menin jälleen samoihin aikoihin kuin edellisinäkin päivinä.



Torstai
Torstaina koulu alkoi vasta 8.55, joten vuorossa oli rauhallisempi aamuna. Ensimmäisenä oli jälleen ruotsia, sitten matematiikkaa, musiikkia ja ympärstöoppia. Viimeisenä oli kurssit, jossa jatkoimme lyhyelokuvan tekoa. Jouduin kuitenkin lähtemään hieman aikaisemmin, sillä suuntana oli jälleen Aino.

Valmennus sujui hieman tiistaita paremmin! Kaapo oli yhä vino ja reagoi potkulla vasempaan pohkeeseen, mutta syy taisi olla ruvet lautasessa, joita on rasvailtu sen jälkeen. Teimme aika samoja juttuja kuin tiistainakin, keskilaukoissa kerran laitoimme ponin lähtemään täysiä jonkin aikaa, jotta se oli varmsati pohkeen edessä. Laukan lisäksi treenasimme sulkuja ja avoja, joissa tuli loppuun kivojakin pätkiä kunhan huolehdin askeleista ja temmosta. Lopetimme jälleen takareihin, joista tuli jo aika kivoja! Valmennuksesta suuntasimme tallin ja kaupan kautta kotiin, nukkumassa olin n. 21.30.


Perjantai 
Tämä päivä eli perjantai alkoi koulun osalta jälleen 8.55 äidinkielen harjoituskokeella. Sen jälkeen jatkoimme ympäristöopissa omasta ideniteetistä ja viimeisenä kaksoistunnilla hiihtoa. Hiihto oli jälleen mukavaa ja jaksoin aika hyvin! Pääsin jo 12.30 kotiin, jossa jatkoin läksyillä ja kokeisiin lukemisella. Niiden jälkeen pyöräytin muffinit ja ulkoilin kissan kanssa, lyhyen koulupäivän iloja <3

Äidin tullessa kotiin, söimme ja lähdimme tallille. Kävimme kävelemässä alkukäynnit maastossa, jonka jälkeen menimme kentälle treenaamaan. Kaapo oli paljon parempi kuin viikon valmennuksissa, vinoutta ei enää ollut ja poni oli innokas ja yritteliäs! Teimme käynninn kautta vaihtoja ja laukkalisäyksiä sekä peruutuksesta laukannostoja. Treenien jälkeen suuntasimme kotiin ja nukkumaan menin n. 21.00.

                         Ihanaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!