tiistai 20. maaliskuuta 2018

KAUDEN 2018 AVAUS

Lupasin edellisessä postauksessa kirjoittaa 11.3. olevista Ainon kisoista saatuani kuvia, niin tässä sitä nyt ollaan. Kuvia en kuitenkaan saanut, kuvaaja oli tullut paikalle vasta myöhemmin yms., joten ihan puhelinkuvilla mennään. Ohjelmana oli FEI:n ponien joukkueohjelma kansallisella tasolla. Vaikka kausi oli tarkoitus aloittaa seuratasolta, päätettiin silti mennä Ainoon, lähellä kun oli ja samalla aloitettiin SM-kvaalien metsästys. En kuitenkaan tähän alkuun muuta jorise, joten mennään suoraan kisakuulumisiin!




Verryttelyssä sain ihanalta Kaapon ratsuttajalta apua. Verkan aloitimme minun omatoimisten keventelyjen jälkeen käynnissä huolehtien, että poni ei poikita milliäkään. Minun piti päästä vasemmassa kierroksessa (jossa poikitusta on enemmän) sisäohja eli vasen pidemmäksi ja oikea lyhyemmäksi, jotta Kaapo mahtuu suoristumaan. Samalla tietysti huolehdimme pohkeilla, että etulapa ei luistele omiaan vaan pysyy takaosan mukana. Kun käynnissä Kaapo rentoutui ja suoristui, aloitimme saman kevyessä ravissa. Tämäkin sujui hyvin molempiin suuntiin, jonka jälkeen nostimme laukan. Sama tehtävä jatkui ja myös ulkoasetusta piti käyttää vasemmassa kierroksessa. Oikeassa minun tuli myös huolehtia, että oikea naru pysyy yhä lyhyenä ja vasen ohja pidempänä, mutta silti kevyellä otteella. Laukassa otimme samalla myös vastalaukkaa, jossa huolehdimme laukan tahdin ja tasapainon säilyttämisestä. Laukkojen jälkeen pyöräytimme muutamat takarit ja lisäykset, joissa poni lähti varmasti eteen. Sitten pitikin jo mennä valmistautumaan radan ympärille!

Rata sujui kokonaisuudessaan ensimmäiseksi noin vaikeaksi radaksi ja ensimmäiseksi kansalliseksi luokaksi hyvin. Kisoja edeltävä viikko oli ollut todella hankala, Kaapo oli ollut vino ja hankala yms. Tervehdykset laukasta menivät yllättävän hyvin ja niistä tulikin paperiin kuutta ja seiskaa. Keskiravit ja lisätyt ravit olivat myös hyviä, niistäkin numeroskaala oli 6-7. Ensimmäisen avon linja oli epätasainen ja toinen sulkutaivutus tuomarin sanoin "työläs". Toinen avo oli kuitenkin parempi, samoin ensimmäinen sulku! Takareista saatiin toisesta yhdeltä tuomarilta 4.5, kun Kaapo ei ollut tarpeeksi koottu, joten käännös ei ollut hyvä. Peruutuksesta laukannosto oli hyvä siihen nähden, minkälaisia hirmunostoja kotitreeneissä oli tullut :D Keski- ja lisätyissa laukoissa puhti puuttui ja askel ei venynyt tarpeeksi. Vastalaukat oli ok, samoin ensimmäinen käynnin kautta vaihto. Toisessa Kaapo jännittyi pelätessään tuomaria, joten se tuli ravin kautta. Loput oli ihan ok. Käynnissä askel olisi saanut venyä enemmän, mutta ihan hyviä numeroita siitäkin tuli.





Prosentteja saatiin tällä radalla 60,726 eli reilun prosentin päähän kvaalista! Lopputuloksissa oltiin 10/15 ja meitä oli prosentin sisällä viisi ratsukkoa :D Tähän loppuun vielä isot onnittelut Sofielle voitosta, Johannalle toisesta sijasta, Evelynille kolmannesta ja Ellenille neljännestä! Kiitos myös kaikille kisakavereille, oli mukava nähdä <3

                            Ihanaa viikonjatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!