maanantai 14. toukokuuta 2018

HELATORSTAIN KISAT


Voin suoraan sanoa, että oon ihan supertyytyväinen! Koko alkukausi ollaan kisattu ja kisattu sekä treenattu ja treenattu ja vaikka kisoista ollaankin selvitty ihan okei ja hyvä ratakin ollaan saatu, tulostaso ei kuitenkaan ole ollut tarpeeksi. Helatorstaina eli viime viikon torstaina oltiin kuitenkin Vihdin Dressage Centerissä kansallisislla kilpailuissa, joissa mentiin FEI Lasten joukkueohjelma. Nyt ajattelin kertoa teille kisareissustamme!

Ulkoverryttelyssä Kaapo oli ihan jees. Ei paras mahdollinen, mutta aika rento ja kuuliainen. Ulkona ehdittiin aluksi tehdä pidemmässä muodossa alkukäynnit, -ravit ja -laukat. Sen jälkeen päästiin n. 20min ennen minun starttaini maneesiin radalle verryttelemään. Maneesissa Kaapo jännittyi ja tuomaripäädyssä saatiin ratsastaa aika kauan, että saatiin Kaapo keskittymään. Teimme paljon siirtymisiä varsinkin askellajista toiseen ja kun saimme tuomaripäädyssä Kaapon suht rennoksi, jatkoimme koko hallia käyttäen. Kaapo parani koko ajan ja saatiin pikkuhiljaa myös siirtymisistäkin aika kelvollisia.


Henkilön Jaana Hietanen kuva.
C. Jaana Hietanen

Maneesiverryttelyn jälkeen palasimme takaisin ulkokentälle, jossa jatkoimme siirtymisiä. Niiden lomassa pyöritimme myös muutamat takarit, jotka saatiin sujumaan lopuksi ihan hyvin. Siirtymisissä poni vastusteli ajoittain edelleen, joten radalle meno jännitti aika paljonkin. 

Rata oli kokonaisuudessaan aika tasainen! Yhtään rikkoa ei tullut ja muutenkin Kaapo ei vastustellut kovinkaan paljoa. Verryttelyyn nähden siis aika hyvä! Takari meni uitenkin jälleen nelosille, joka laski tietysti aika paljonkin prosentteja. Koitreeneissä ja valmennukissa ongelmana on ollut käynnin kautta vaihdoissa se, että Kaapo lysähtää siihen etupainoisena, eli painoa on enemmän edessä kuin takana. Radalla toinen varsinkin oli aika hyvä, josta saimmekin sitten seiskan! Ravilisäykset olivat ihan jees, laukkalisäyksen loppuosassa tapahtui hyytyminen (jälleen). Vastalaukkakaarissa laukka olisi saanut olla pyörivämpi, aluksi käynti oli aika kiireistä ja ravipuoliympyrän tie oli tuomarin sanoin kulmikas. Lisäsi ensimmäistä kertaa ikinä kisoissa Kaapo alkoi tervehdyksissä liikkua ja huojua, eli niissäkin sitten numerot hieman laskivat, vaikka toisesta saatiinkin 6.5, siihen liikkumiseen verrattuna hyvä numero siis! Väistöstä tuli myös seiska, johon oli syytyväinen, sillä Kaapo ei lähtenyt takaosalla johtamaan ja silti se pysyi matkassa läpi väistön!

Kaapo nauttii kisapäivän jälkeen <3

Tuomaroimassa oli myös eräs hollantilainen tuomari, joka antoi yllättävän hyvät prosentit, vaikka Hollannissa kouluratsastuksen taso onkin yleisesti ottaen parempi. Yleisvaikutelmassa kehuttiin tarkkuutta, mutta jälleen laukan pyörivyydestä huomautettiin. Jännittyneen Kaapo siis alkaa laukkaamaan suorin jaloin, jolloin tahti ei säily. Treeniä, treeniä ja treeniä siis! Numerot vaihtelivat takaria lukuunottamatta 6.0-7.0 välillä eli aika tasaisia numeroita saatiin! Prosentteja saatiin yllättävän paljon, 62.833! Saatiin siis myös SM-kvaali! Tästä varsinkin olen ihan superilonen, vihdoin uskaltaa sitten ratsastaa radoilla rennommin!

Hyvä reissu siis takana! Oli myös ihana nähdä pitkästä aikaa poniystävääni Oonaa, onnea myös hänelle sijoituksesta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!