sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

TAMPERE DRESSAGE FESTIVAL 2018

Mistäs sitä taas aloittaisi... Kaiken kaikkiaan on hyvä fiilis! 25.5. olimme siis Tampereella Future cupin 2. osakilpailussa! Olimme Ypäjän tavoin vain ensimmäisen päivän, sillä meidän kisakautemme on vasta alussa, joten haluamme säästellä Kaapoa kauden "pääkisoihin"! Perjantain ohjelma oli siis FEI Ponien joukkueohjelma, joka kisattiin tietysti kansallisella tasolla. Meidän startti oli vasta illalla, joten saatiin molemmat Kaapon kanssa tsempata iltaan asti ja poni jaksoikin tosi hyvin!

Postauksen kaksi ensimmäistä kuvaa on ottanut Hanna Heinonen.


Verryttelyssä Kaapo oli alusta asti tosi rento ja aika pehmeä! Verkka aloitettiin maneesissa kentän kastelun takia ja vaikka vieraat maneesit ovat Kaapolle yleensä aluksi hankalia, homma kuitenkin sujui hyvin sielläkin! Maneesissa ehdimme tehdä eteen-alas-jumpan ja muutamat siirtymiset, joissa Kaapo oli vielä hidas varsinkin pidätyksille.


Ulkoverryttely oli ihan radan vieressä, joka sopi Kaapolle tosi hyvin! Jatkettiin siirtymisillä ja käynnin kautta vaihdoilla, joissa saatiin Kaapo pehmenemään aika hyvin. Tämän jälkeen jumppasin Kaapoa notkeammaksi avoilla ja suluilla. Avoissa halusin vain pienen poikituksen ja asetuksen ja suluissa hain takaosan mukaan ja pehmeän tuntuman. Takarit menivät verryttelyssä aika hyvin! Samoin viimeisimmät lisäykset olivat hyviä, joten ihan hyvillä mielin lähdin luokan ensimmäisenä ratsukkona radalle!



Rata oli kauden rennoin rata! Vaikka tuomarit olivat teltoissa, niin alun jännityksen jälkeen nekin olivat Kaaposta okei. Avotaivutukset sujuivat molemmat hyvin ja niistä tulikin seiskaa. Ensimmäisen avon linja oli aluksi vähän huojuva, mutta sekin parani loppua kohden. Sulut olivat ihan ok, eivät parastamme, mutta melko tasaiset. Ensimmäisessä takarissa en saanut oikeaa pohjetta läpi ja Kaapo kaatui sitä vasten, joten siitä yksi tuomari antoi nelosen. Toisessa takarissa Kaapo meinasi jäädä paikoilleen takajalkojen kanssa, joten siitä kaksi nelosta. Keski- ja lisätyt ravit lähtivät hyvin, mutta tapansa mukaan eivät jatkuneet yhtä ponnekkaina loppuun asti. Käyntiohjelman ratsastin itse todella huonosti, joka harmittaa paljon. Kaapolla on hyvä käynti ja sitten en saanut kuitenkaan esitettyä sitä.



Laukkaohjelmaan taas olen tyytyväisempi! Se oli todella tasainen ja kaikki tehtävät sujuivat! Peruutuksesta laukannosto oli kuitenkin aika kehno, sillä aloin itse varmistelemaan turhia, josta Kaapokin hermostui ja peruutuksen jälkeen tuli raviaskel. Lisätystä laukasta tuli kuitenkin seiska, vaikka olisin voinut pyytää vielä rohkeammin. Vastalaukatin olivat ihan hyvät ja tahti pysyi! Käynnin kautta vaihdoista tuli myös seiskaa suurimmasta osasta! Laukka siis pyöri hyvin, ainakin meidän treeneihin nähden!

MInun ja ystäväni Matildan startin jälkeen menin auttelemaan Mapaa Tompan kanssa <3


Kokonaisuudessaan onnistunut kisareissu! Prosentteja saatiin 62,265 ja numeroskaala oli 4.0-7.0. Vaikka nelosia tuli vielä takareista, ei muista kohdista saatu niitä lainkaan. Tästä on siis hyvä lähteä parantamaan myös niitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!