lauantai 1. syyskuuta 2018

SUOMENMESTARUUDET 2018

Jo pienenä ajattelin, että haluan kilpailla Suomenmestaruuksissa. Minulle sanottiin, että siihen pitää olla valmis tekemään paljon töitä ja olin valmis siihen. Halusin päästä pidemmälle ja pidemmälle, kehittyä ja kehittyä. Haluan edelleenkin, vain tavoitteet toki nousevat koko ajan korkeammalle. Valmentajani uskoivat minua, auttoivat tosissaan ja luottivat minuun. Äitini vei minua tallille joka päivä säästä huolimatta. Treenit eivät sujuneet ja poni oli vaikea aina ajoittain. Silti jatkettiin eteenpäin ja nyt ollaan saavutettu yksi tavoitteistamme. 24.-25.8. siiten kilpailimme Kaapon kanssa ensimmäisissä arvokioissamme! Tuolloin järjestettiin siis vuoden 2018 Suomenmestaruudet Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä. Kisoista on nyt reilu viikko aikaa ja minulla on paljon kuvamateriaalia, joten ajattelin koota tästä blogipostauksen. Ainohan on meidän treenipaikkamme, mutta kun siellä oli kouluaidat ja kaikki paikat eri tavalla, oli paikka meille vaikea kisata.

C. Tuulia Tyyskä

Ensimmäisenä päivänä eli perjantaina aamu alkoi 8.30 vet chekillä eli hevostarkastuksella. Siellä katsottiin käynti ja ravi sekä hevosen yleinen kunto. Kaapo oli ennen vet chekkiä todella pörheänä, mutta sitten ei itse tarkastuksessa meinannut ravata :D Sen jälkeen laitoimme Kaapon takaisin traileriin ja itse kilpailun aloitimme Ponien joukkueohjelmalla. Verryttelyssä Kaapo oli aika hyvä, rento ja kuuliainen. Verryttelin n. 30min ja yritin saada energian riittämään radallekin. Teimme siis valmentajan avustuksella sulut, avot ja vastalaukat sekä muutamia takareita.

C. Tuulia Tyyskä



Radalla Kaapo oli toosi jännittynyt ja hidas! Poni olisi saanut olla paremmin ylämäkeen ja meni ajoittain liian syvälle eteen ja alas. Tervehdysten pysähdykset olivat huonot, mutta toisesta saatiin kuitenkin kahdelta tuomarilta 7.0. Käynnin kautta vaihdoista tuli myös paljon seiskaa, samoin toisesta avosta, käynnistä ja keskiravista. Myos pysädys-peruutus-laukannosto-tehtävästä saatiin kasi! Ensimmäinen takari ei onnistunut, mutta toinen oli jo parempi! Itse en muistanut ratsastaa pisteestä pisteeseen, joten paperissakin luki "esitä vielä täsmällisemmäksi" ja "tarkkuutta teiden ratsastamiseen". Kaapon liikkeitä kuitenkin kehuttiin, askellajeista tuli seiskaa ja papereissa luki mm. "mukavaliikkeinen poni".

Itse olin perjantain radan jälkeen ihan maassa, sillä finaalipaikka jäi saamatta ja poni oli huono. Prosentteja kertyi siis 62,615%, yhdeltä tuomarita silti jopa 65,6%! Prosenteissa oli jonkin verran eroja, yksi tuomari olisi laittanut meidät 11. sijalle eli finaaliin ja osa taas sijoitti meidät luokan loppupäähän.

C. Maria Lamminen


Toisena päivänä eli lauantaina kilpailtiin B-finaali Ponien esiohjelma. Sisuunnuin todella paljon perjantailta ja yritin nostaa meidät pohjalta ylös. Verryttelin lauantaina n. 20min ja ratsastin ponia vain eteen, eteen ja eteen, jotta sain sen pohkeen eteen. Vasta verryttelyn loppupuolella kokosin ja tein sulkuja jne.

C. Maria Lamminen


Lauantain rata olikin jo paljon parempi! Kaapo oli rennompi ja kuuliaisempi! Papereissa oli paljon seiskaa, mm. keskilaukoista ja käynnin kautta vaihdoista sekä suluista. Poni ei kuitenkaan ollut vielä niin energinen kuin olisin halunnut ja tässä radassa väsymyskin alkoi jo painaa. Prosentteja kertyi 63% eli ei suurta eroa perjantain prosentteihin. Olin kuitenkin lauantaihin tyytyväisempi, sillä rata oli parempi. Tässä luokassa sijoituttiinkin 3. sijalle! Koko SM-kilpailussa oltiin 15/33 eli alle puolivälin kuitenkin . Päästiin kuitenkin edes osallistumaan Suomenmestaruuksiin, joka on jo pieni voitto, vaikka ei finaaliin päästykään.

C. Maria Lamminen


Kiitos taas kaikille kisakavereille tästäkin reissusta, samoin kaikille tämän reissun mahdollistaneille! Ilman teitä en olisi näinkään pitkällä. Suurin kiitos kuuluu tietenkin maailman parhaalle ja rakkaimmalle Kaapolle, joka opettaa minua koko ajan ja saamme tehdä yhteistä matkaamme <3

2 kommenttia:

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!