maanantai 24. kesäkuuta 2019

FINNDERBY 2019

Finnderby ja Pony Tour 2019 on nyt kisattu! Vietettiin siis pari viikkoa sitten perjantai ja lauantai Ypäjällä näiden merkeissä. Perjantaina ratsastettiin Ponien joukkueohjelma ja lauantaina Ponien kür. Koko viikonloppu oli super kuuma ja helteinen, onneksi molempina päivinä saatiin kisata ilman kisatakkia ja tietysti hyödynsin tämän :D Oma suorituskyky heikkenee heti olon ollessa tukala, reagoin kuumuuteen tosi herkästi ja voimakkaasti. Ja kun hiki oli ihan ilman sitä takkiakin :D Kaapo kuitenkin jaksoi säästä huolimatta super hyvin molemmat päivät ollen energinen. Olen siltä kannalta tosi tyytyväinen poniin, yleensä Kaapo väsähtää viimeistään toisena päivänä. Tällä kertaa oli onneksi toisin, ehkä ponin kuntoa ja jaksamista on saatu nostettua treenin ja ruokinnan avulla!

C. Emma Sainio

Mutta nyt itse kisapäivien kulkuun ja ratoihin. Perjantaina mentiin tallille klo 7, pakkailin ja putsailin loput tavarat ja samalla poni myös letitettiin. N. klo 8 startattiin kohti Ypäjää! Matka sujui hyvin, poni matkusti tuttuun tapaansa reilun 2h matkan tosi nätisti. Paikan päällä vaihdoin kisavaatteet ja laitettiin Kaapo kuntoon. Startti oli vasta 11.49, mutta verkkaan lähdettiin kävelemään parkkipaikalta jo 11.50 eli ratsastukselle jäi n. 45min aikaa. Otettiin tosiaan kuumuudesta huolimatta kunnon verkka-aika, koska poni oli ollut edellisen päivän viimeistelytreeneissä aika huono, enkä ollut saanut Kaapoa täysin läpi. Poni kuitenkin yllätti olemalla super kiva ratsastaa koko verryttelyn ajan ja oltiinkin reilusti ennen starttia valmiita radalle. Tehtiin aika perusverkka, siirtymisiä, vastalaukkaa, sulkuja, avoja lisäyksiä yms. Kaapo oli alusta asti tosi menossa lisäyksissä ja esitti tosi tomerana niitä niin ravissa kuin laukassakin :D

C. Sofia Kerstinen


Radalla energisyys säilyi melko hyvin, ainakin paremmin kuin yleensä. Kaapolla oli varsinkin viime kaudella tapana jäädä radalla pohkeen taakse ja hitaaksi avuille, onneksi *kopkopkop* tällä kaudella ollaan ainakin muutamalla radalla kitkettyä tätä pois. Ihan viimeinen näyttävyys ja power jäi edelleen uupumaan. Radalla tuli myös kolme rikettä, toisessa avossa tuli tahtirikko, yksi käynnin kautta vaihto meni pieleen ja toisessa takarissa Kaapo jäi takaa hitaaksi. Myös muita virheitä toki oli, mm. oikeassa sulussa takaosa jäi jälkeen. Poni myös innostui laukkalisäyksessä ihan toden teolla, jos sen jälkeen ei olisi tullut puolivolttia niin oltaisiin varmaan jatkettu aidoista läpi :D Noh, tätä en varsinaisesti virheeksi laske, ihan positiivista että ponilla on energiaa. Ensimmäinen ravilisäys ei myöskään ollut parastamme, mutta noiden kolmen lisäksi rikkeitä ei tullut. Myös hyviä pätkiä löytyi, mm. rikon jälkeen avo oli hyvä, samoin vasen sulku! Prosentteja saatiin 66.857% ja oltiin ensimmäisiä ei-sijoittuneita. Jäätiin taas tosi vähän sijoutuksesta, 0.19%. Tämä tietysti jäi harmittamaan, kun olisin voinut olla huolellisempi ja tarkempi kaikessa.

C. Sofia Kerstinen


C. Sofia Kerstinen

Perjantaina illalla käytiin iltakävelyllä ja oltiin sound checkissä. Meidän musiikin kohdalla oli myös teknisiä ongelmia, joka lisäsi seuraavan päivän jännitysmomentteja. Musat laitettiin yleisesti aika lailla kaikilla melko kovalle, koska ne kuuluivat melko hiljaisella tuulen takia. Seuraavan päivänä niiden kovuus sitten yllätti, kun ilma seisoi. No, tästäkin onneksi opittiin ja jatkossa pitää muistaa huomioida sää paremmin! Vaikka mistäs sitä voi tietää varsinkaan Suomen sääolosuhteiden takia :D Illalla mentiin vielä neljän muun ponitytön kanssa ja useimmat meistä heittivät talviturkkinsa (myös minä :D). Kiitos kaikille teille, oli kivaa <3

Finnderbystä löytyi myös ihana Maria ja Horse & Rider <3

Lauantaiaamu alkoi tavallisen kisa-aamun tavoin, ensin käytiin ruokkimassa Kaapo ja sen jälkeen mentiin itse ihanalle Ypäjän aamiaiselle. Käytiin myös aamukävelyllä, korjailtiin lettejä ja pakattiin traileri ja auto myös valmiiksi, tyhjennettiin myös huone ja luovutettiin sen. Mentiin ihan trailerilla kisapaikalle, että päästiin sitten heti startin jälkeen lähtemään eikä tarvinnut enää mennä ruuhkaiseen talliin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!