perjantai 7. kesäkuuta 2019

KYRA KYRKLUNDIN KLINIKKA

Lahan kansainvälisten kisojen yhteydessä järjestettiin sunnuntaina Kyra Kyrklundin klinikka, johon minä ja Kaapo saimme kunnian päästä demoratsukoksi! Kiitos vielä super paljon Master Dressage Oy:lle tästä mahdollisuudesta, ihan huikea kokemus ja once in a lifetime-kokemus <3 Klinikalla oli myös kolme muuta erilaista ratsukkoa ja kaikkien kanssa treenattiin tasollaan. Minä ja Kaapo poniratsukkona teimme luonnollisesti helpompia tehtäviä, kuin muut aikuiset ja ammattiratsastajat.

Kaikki postauksen kuvat c. Monica Kinnunen

Ennen omaa vuoroaan ei saanut verrytellä paljoa, ihan vaan askellajit läpi. 10min ennen vuoroa sai mennä radalle maneesista näyttämään kouluaidat, kukat yms.  Kaapo oli jo onneksi nähnyt kaiken edellisinä päivinä, joten ne eivät tuottaneet suurempia ongelmia. Alkua odotellessa enimmäkseen vaan kävelin, poni tuntui aika väsyneeltä kuten oli jo edellisenä päivänä tuntunut Kyran katsoessa klinikkaratsukot läpi. Kaapon kanssa olimme ensimmäisenä vuorossa eli heti klo 10.00-10.30.

Klinikka alkoi Team Tuomisen esittelyllä, johon saamme Kaapon kanssa kahden muun ratsastajan lisäksi kuulua. Sen yhteydessä oli myös pienimuotoinen haastattelu, jonka jälkeen Kyra sai puheenvuoron. Koko klinikan teemana oli perusasiat eli "Back to basics". Kyra puhui aluksi kokoamisesta ja muutenkin siitä, mitä tulisimme Kaapon kanssa tekemään. Aluksi hän pyysi myös minua menemään askellajit läpi, että myös yleisö näki ongelmani ja vinouteni.


Aluksi korjattiin ihan suoruutta, koska minä olen vino vasemmalle, poni on vino vasemmalle ja satulakin menee vasemmalle. Ei siis kovin hyvä yhdistelmä. Käytiin myös läpi apujenkäyttöä ja käänneltiin Kaapoa pelkällä painoavulla. Kyra neuvoi myös siinä, miten saan vastustettua Kaapon pyrkiessä liian alas ja painaessa kädelle. Kyynärpäistä piti pystyä pysymään tiukkana, mutta samaan aikaan ranteista piti olla rento. Myös jalustumia lyhennettiin kahdella reiällä, että saan jalan käytettyä paremmin oikealla kohdalla tehokkaasti.

Tehtiin paljon käynti-ravi-siirtymisiä, joissa piti hipsuttaa raipalla jalan taakse ja kun poni lähti raviin, hellittää apu kiitokseksi. Kun vauhti hidastui, sama uudestaan. Tämän avulla saatiin Kaapoa herkemmäksi ja lopuksi jätetiin raipalla koskeminen kokonaan pois ja tehtiin siirtyminen pelkällä jalalla. Työstettiin tätä samaa myös vähän laukassa laukka-ravi-siirtymisillä. Korjattiin myös vähän omia jalkateriäni eteenpäin, jotta kantapää ei osu koko ajan poniin. Loppuun vakautettiin myös kädet.


Kyra sai poniin tosi ison muutoksen ihan pienilläkin jutuilla ja alkua ja loppua verratessa alla oli ihan eri poni! Loppuun Kaapo alkoi ravata jo paljon ilmavemmin ja kantaa itsensä edestä kevyenä. Saatiin paljon uusia ohjeita ja näkökulmia ongelmiin ja niiden ratkaisemiseen, joita päästään hyödyntämään treenissä!

Kokonaisuudessaan tosi upea kokemus, oli huippua päästä ratsastamaan kouluratsastuksen kuningattaren ja oman esikuvan eteen neuvottavaksi <3 Niin hieno mahdollisuus <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!