tiistai 16. kesäkuuta 2020

TAMPERE DRESSAGE FESTIVAL JA RATAHARJOITUKSET

Moikka! Tänään olisi luvassa vähän kisakuulumisia :) Startattiin tosiaan 7.6. Tampere Dressage Festivaaleilla avoin helppo A:7 ja olinkin ajatellut jo heti sen jälkeen kirjoittaa tänne postauksen. Kisojen mennessä penkin alle totesin, että kerrottavaa tuskin on kokonaiseen postaukseen, joten jaoin tämän postauksen sitten näiden kisojen lisäksi sunnuntain rataharjoituksille, joissa mentiin kür.

Kuva Tampereelta, c. Mirella Ruotsalainen

Tosiaan, kisakausi jatkui pitkän, yli kolmen kuukauden, tauon jälkeen Tampereella. Poniluokkia ei kisoissa ollut, joten niinpä päätimme lähteä starttaamaan avoimessa luokassa. Herätys oli tuona päivänä mukavasti klo 4.30, sillä lähtöaika oli jo 9.15. Verryttelyssä poni oli aivan älyttömän hyvä, antoi niin kivan fiiliksen ja muutenkin oli jotenkin tosi motivoitunut työskentelemään. Niinpä verryttelyyn varattu 1h meni pitkälti kävellessä, sillä yritettiin säästellä ponin hyvää energiaa radalle. Otettiin toki kaikki radan tehtävät läpi, mutta ei työstetty mitääm "ylimääräistä". Noh, kyllähän sitä energiaa radalle riitti, ihan liiaksikin... Kaapo nimittäin kyttäili ja pelkäsi lähes kirjaimellisesti KAIKKEA. AIVAN KAIKKEA. Autoja, tiiliä, kukkia, kirjaimia, valokuvaajia, mainoksia.... Lista vain jatkuu ja jatkuu. Niinpä oli kunnon työvoitto päästä edes maaliin :D Varsinkin C-pääty oli hankala, A-päädyssä poni edes vähän kuunteli ja teki ohjelman tehtäviä. Pisteskaala oli siis 2-8. Hyviäkin hetkiä onneksi mahtui mukaan, mm. raviympyrä pitkin ohjin saatiin esitettyä melko kohtuullisesti. Mutta, kyllähän niitä rikkojakin tuli aivan liikaa. Mm. koottu käynti, takarit...

Kuva Tampereelta, c. Mirella Ruotsalainen

Ei siis todellakaan ollut meidän päivä Tampereella! Niinpä lähdettiin korjaamaan sen radan virheitä sunnuntaina Hyvinkäälle rataharjoituksiin. Mentiin pitkästä aikaa kür, sillä sitähän ei ole päässyt nyt missään esittämään :D Tavoitteena oli siis saada tasainen ja rento rata, joka onnistuikin melko hyvin! Verryttely oli aavistuksen pitkä, joten paras veto ehti mennä. Yritä nyt sitten miettiä, että poni ei väsähdä eikä ota liikaa kierroksia :D Radasta huomasi, että ei oltu esitetty küria pitkään aikaan (vaikka toki oltiin sitä treenattu), sillä musiikeissa oli taas pysymistä. Niinpä myös tehtävät hieman kärsivät, kun musiikkeihin joutui keskittymään ihan extrapaljon. Poni myös jäi jalan taakse, mutta teki silti ihan kivan radan. Pisteskaalakin oli jo paljon tasaisempi, 6.0-8.0 :D Ensimmäinen avo ei ollut kovin hyvä eikä myöskään oikea sulku. Myös takarit olivat hieman hitaat, mutta kuitenkin ihan kohtuulliset. Käynnin kautta vaihdot eivät olleet parastamme, samoin käynti oli hieman hidasta. Kuitenkin mm. laukkalisäykset olivat ihan hyvät, samoin toinen sulku. Paljon on siis korjattavaa, mutta hyviäkin pätkiä tuli! Prosentteja saatiin hieman vajaa 68% ja samalla voitettiin tämä vapaavalintaisen ohjelman luokka.

Kuva rataharjoituksista, c. Tuulia Tyyskä
Tällaisia kisakuulumisia siis tällä kertaa, en nyt tämän enempää pureudu kumpaankaan rataan. Halusin kuitenkin tulla taas vähän päivittelemään kuulumisia ja pitkästä aikaa ihan kisakuulumisiakin! Nyt vain jatkamaan treenejä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!