tiistai 30. kesäkuuta 2020

YPÄJÄ SUMMER DRESSAGE

Viikonloppuna kisakausi jatkui Ypäjä Summer Dressagessa EM-kvaalikilpailuissa! Kilpailupäivät olivat perjantaina ja lauantaina, ensimmäisenä päivänä startattiin Ponien joukkueohjelma ja toisena Ponien henkilökohtainen ohjelma. Molempina päivin startit olivat puolen päivän aikoihin, joten hellettä riitti :D Molempina päivinä lämpötila lähenteli 30 astetta... Emme olleet Ypäjällä ollenkaan yötä, joten ajoimme molempina päivinä aamulla paikalle ja iltapäivällä kotiin.

Kaikki postauksen kuvat on ottanut Aura Sainio

Perjantaina verryttelyssä Kaapo oli aika vireä ja jännittyi helposti. Radan viereiselle verryttelyalueelle siirryttäessä poni pomppikin jonkin verran, mutta rauhoittui onneksi nopeasti. Verryttelimme 45 minuuttia, joka oli aika hyvä aika. Lyhyempi tuskin olisi niin energisellä ponilla riittänyt, mutta pidemmässä Kaapo olisi voinut väsähtää. Niinpä poni tuntui radalle lähtiessä melko hyvältä, mutta vireyden määrä vähän jännitti. Radalla Kaapo kuumuikin aika paljon, enkä päässyt kunnolla vaikuttamaan poniin. Koko ajan oli sellainen tunne, että ei voi oikeastaan koskea Kaapoon yhtään liikaa, ettei poni lähde johonkin suuntaan... Niinpä koko ohjelma meni vähän varovaisesti, kun en uskaltanut lähteä riskeeraamaan. Taivoitteena oli tasainen ja rikkeetön rata, joten täytyi ottaa vähän varman päälle. Se on tietysti aina harmittavaa, kun silloin ei saa ponista kaikkea irti.

Kaapo onneksi pysyikin hyppysissä ja teki todella tasaisen radan. Numerot olivat 6.0-8.0. Keskiravi ja lisätty ravi olivat iahn kohtuulliset (hieman vaisut, kun piti pidätellä aika paljon), avot taas melko hyvät, samoin sulut. Avoissa poni valui hieman uralta pois. Takarit olivat vähän hitaat, mutta muuten ihan kohtuulliset. Lisätyssä laukassa Kaapo innostui (kuten viime vuonnakin) ja jarruttaminen oli ongelmana :D Yksi käynnin kuatta vaihto oli huono, poni pääsi vähän jännittymään ja pois avuilta. Kaapo myös olisi mielellään mennyt kovempaa, jolloin se tuli vähän vahvaksi edestä läpi radan. Saatiin kuitenkin tuomareilta hyvää palautetta! Prosentteja kertyi 68,143% eli saimme EM-kvaalin! Lisäksi sijoituimme luokassa 3. sijalle.Launataille lähdettiin siis ihan hyvällä fiiliksellä. Kaapo olikin verryttelyssä jo paljon edellistä päivää parempi, se keskittyi enemmän ja oli rauhallisempi. Poni oli kuitenkin vähän pohkeen takana, helle ja väsymys alkoivat jo vähän painaa. Saimme kuitenkin ihan kivan verryttelyn tehtyä, mutta se venyi 10min liian pitkäksi. Tämä näkyi heti radallakin. Kaapo väsähti ja jännittyi, se ei enää jaksanut keskittyä. Niinpä poni oli pohkeen takana myös radalla ja pääsi ajoittain hieman pitkäksi. Ohjelmassa tuli yksi iso (ja kallis!) rikko yhdessä käynnin kautta vaihdossa, Kaapo pääsi vaihtamaan. Poni venkoili siinä ja jouduin käyttämään jalkaa aika kovasti, jolloin Kaapo ei ihan ymmärtänyt, mihin haluan sen menevän. Niinpä se pääsi kyttäämään ja jännittymään, en ollut itse tarpeeksi hereillä.

Muuten rata oli ihan suhteellisen tasainen, vaikkakaan ei tuntunut kovin hyvältä. Toinen avo ei ollut kovin hyvä, lisäksi sulut lähtivät vähän huonosti. Takari oli meko hidas ja yksi käynnin kautta vaihto töksähti. Lisäksi Kaapo jäi laukassa hitaaksi takaa. Lisäyksetkään eivät olleet kovin hyviä. Toinen avo oli kuitenkin hyvä, samoin lopputervehdys. Numeroskaala oli siis 4.0-7.5, nelosrivi tuli siitä rikosta. Prosentteja saatiin kuitenkin 65,360% ja samalla napattiin 6. sija.Ihan kelvollinen viikonloppu siis takana, vaikakin todella paljon korjattavaa radoilla edelleen on. Erityisesti siirtymisten ja kuuliaisuuden kanssa täytyy tehdä töitä. Onnea kaikille hienoista radoista ja onnistumisista <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ei tällä hetkellä valvota erikseen, mutta muistattehan pitää kommentoinnin silti asiallisena :) Kritiikki on silti tietenkin sallittua! Kaikki kommentit luen ja kaikkiin pyrin myös vastaamaan :) Olisi ihanaa, jos kommentoisit, olen jokaisesta kommentista todella kiitollinen!